Inter nu și-a putut bucura fanii, formația italiană cedând, scor 0-1, contra celor de la Manchester City în finala Champions League. După meciul de la Istanbul, Simone Inzaghi (tehnicianul milanezilor) a spus, printre altele, că această înfrângere dureroasă îi poate ajuta pe elevii săi să crească valoric. Unicul gol a fost marcat de Rodri, în minutul 68.

Simone InzaghiFoto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

>> Pep Guardiola și gluma făcută după ce a câștigat Champions League

Simone Inzaghi: „Inter nu merita să piardă, avem regrete după finala cu Manchester City”

Inzaghi este de părere că Inter nu merita să piardă contra celor de la Manchester City. Antrenorul mai spune că această înfrângere îi va ajuta pe jucătorii săi să crească din punct de vedere valoric.

„Avem regrete pentru că înfrângerea este cel mai rău lucru în sport. Dar trebuie să-mi felicit jucătorii, ar trebui să fie mândri de campania lor şi de jocul lor din această seară (n.r. sâmbătă).

Nu am meritat să pierdem, Inter a jucat o finală excelentă. Pentru fani, este la fel, vreau să-i îmbrăţişez unul câte unul. Au fost perfecţi în fiecare moment al sezonului, chiar şi atunci când a fost dificil. Ar fi fost minunat să împărţim acest titlu cu ei, învingând cea mai bună echipă din lume.

Vineri, la conferinţa de dinaintea meciului, am spus că nu mi-aş schimba jucătorii pentru nimic în lume, iar în această seară puteţi înţelege de ce.

Această dezamăgire ne poate ajuta să creştem mai târziu. Să jucăm o finală împotriva unui adversar ca acesta... Am lovit bara transversală, iar mingea a fost aproape să treacă de linia porţii cu o altă ocazie, la doar câţiva milimetri.

Uneori se mai întâmplă şi aşa ceva. Dar, încă o dată, jucătorii mei pot fi mândri de ei înşişi după jocul pe care l-au făcut” - Simone Inzaghi.

Liga Campionilor, echipele cu cele mai multe trofee din istorie

1 Real Madrid 14 (3 finale pierdute)

2 AC Milan 7 (4 finale pierdute)

3 Bayern Munchen 6 (5 finale pierdute)

4 Liverpool 6 (4 finale pierdute)

5 Barcelona 5 (3 finale pierdute) etc.