Ednaldo Rodrigues, preşedintele Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), a afirmat că antrenorul Carlo Ancelotti (Real Madrid) rămâne principala opțiune pentru funcția de selecționer al Selecao, informează Reuters.

Brazilia, la CM 2022 din QatarFoto: Moritz Mller / Alamy / Alamy / Profimedia

Carlo Ancelotti, prima opţiune pentru postul de selecţioner al Braziliei

Rodriguez a precizat că va profita de meciurile amicale pe care reprezentativa Braziliei urmează să le dispute în Europa pentru a discuta cu tehnicianul italian.

Oficialul brazilian a subliniat, totodată, că îl va aborda şi pe preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, în legătură cu acest subiect.

„Ancelotti rămâne Planul A, iar în această deplasare cu selecţionata în Europa putem avea o mai mare claritate” - Ednaldo Rodrigues, într-o conferinţă de presă organizată marți la sediul CBF de la Rio de Janeiro.

Brazilia urmează să înfrunte selecţionata Guineei, pe 17 iunie în Spania, iar apoi pe cea a Senegalului, trei zilei mai târziu în capitala Portugaliei.

„Călătoria va fi foarte importantă pentru noi (pentru a decide viitorul selecţioner). Intenţionez să vorbesc cu Ancelotti şi cu preşedintele clubului Real Madrid. Abia după aceea se va putea spune dacă se va întâmpla sau nu” - Ednaldo Rodrigues.

Carlo Ancelotti este legat de Real Madrid până în 2024 şi a afirmat în mai multe rânduri că doreşte să îşi ducă până la capăt contractul cu clubul spaniol, care conţine şi o penalitate financiară pentru rezilierea sa.

„Problema nu este, cu siguranţă, amenda respectivă. Problema este că nimeni nu vrea să rupă contractul. Suntem implicaţi în această idee şi facem tot ce ne stă în putere ca să funcţioneze şi să devină realitate” - Ednaldo Rodrigues.

Naţionala Braziliei s-a despărţit de selecţionerul Tite după Cupa Mondială 2022 din Qatar, iar în luna martie a pierdut primul său amical din acest an, disputat în Maroc (1-2), unde a fost condusă de interimarul Ramon Menezes, antrenorul selecţionatei Under-20, scrie Agerpres.