Valeriu Răchită (52 de ani), fostul fundaș al Stelei, a dezvăluit, în direct la GSP Live, detalii despre experiența prin care a trecut în Coreea de Nord, acolo unde a fost alături de naționala olimpică a României.

Valeriu RăchităFoto: GSP.ro

Totul se întâmpla în anul 1987, când țara asiatică se afla încă sub controlul lui Kim Ir Sen, fondatorul țării comuniste. Fostul fotbalist a dezvăluit că magazinele erau goale și că, timp de 3 săptămâni, au mâncat numai orez cu pâine.

„Într-o deplasare cu trenul de lemn, trebuia să jucăm în altă localitate, iar în acel vagon căruia noi îi spunem vagon restaurant ne-au fost aduse niște boluri cu niște bucățele de carne într-un sos roșiatic.

Nouă ne era foame foarte rău și am mâncat cu orezul ăla, cu sosul ăla. Eram înnebuniți. După aceea, translatorul ne-a spus, în franceză, pentru că nu vorbea română, că a fost carne de «le chien»

Răducioiu, care era lângă mine, îmi zice: «Ce a zis, Vivi?» «Că e de câine» Imediat s-a dus la toaletă. A vomitat și mațele din el, săracul.”, a spus Răchită.

Citește integral pe GSP.ro