​Gerard Pique a surprins lumea fotbalului joi seara, atunci când a anunțat că se retrage din fotbal, în jumătatea sezonului competițional. Meciul Barcelonei cu Almeria din LaLiga (sâmbătă, ora 22:00), de pe Camp Nou, va fi ultima reprezentație pentru unul dintre cei mai buni apărători din istoria clubului blau-grana.

Gerard PiqueFoto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Barcelona i-a găsit deja înlocuitor lui Gerard Pique

Pique și retragerea: Salariul mare, evoluțiile modeste, scandalul cu Shakira și „vântul” făcut de FC Barcelona

Presa spaniolă a prezentat motivele care stau în spatele deciziei surprinzătoare a lui Pique de a se retrage din fotbal „de azi pe mâine”.

  • Ajuns la 35 de ani, Gerard nu mai reprezenta o soluție reală pentru Xavi, fostul său coleg din dream team-ul Barcelonei.

Pique a jucat puțin în acest sezon competițional, iar meciul cu Inter (care a consfințit eliminarea catalanilor din Champions League) va rămâne drept o pată pe CV-ul fantastic al fundașului. Gerard a greșit decisiv contra italienilor, iar erorile sale au fost motiv de glume pe internet.

  • Salariul mare al fotbalistului din vechea gardă a fost un alt ghimpe în conturile Barcelonei. Este cunoscut faptul că formația de pe Camp Nou trece printr-o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar, iar Pique avea, conform Mundo Deportivo, un salariu anual de aproximativ 23 de milioane de euro brut.
  • Contractul lui Pique cu Barca se încheia în iunie 2024, dar oficialii clubului de pe Camp Nou își doreau să scape de legendarul fotbalist. Cum vremea nu iartă pe nimeni, Gerard a ajuns să nu mai fie o piesă de bază.
  • Barcelona nu i-a luat în vreun fel apărarea lui Pique după ce a tot fost criticat pentru prestațiile sale slabe din ultima perioadă. Oficialii catalanilor nu au avut vreo reacție nici măcar când fotbalistul a fost huiduit pe Camp Nou la următorul meci după partida de pomină cu Inter din Liga Campionilor (încheiată 3-3).
  • Nici în plan personal lucrurile nu au stat prea bine pentru Pique. A ținut prima pagină a ziarelor de scandal după despărțirea de cântăreața Shakira. A fost încă o picătură pusă în paharul deja aproape plin.
  • Jurnaliștii catalani mai precizează că fotbalistul a simțit în ultimele săptămâni că Barcelona s-ar bucura pentru o eventuală despărțire, iar acest sentiment l-a ajutat să ia decizia retragerii din fotbal.

Cariera lui Gerard Pique la Barcelona, în cifre

8 titluri în LaLiga

3 Champions League

3 Supercupe ale Europei

7 Cupe ale Regelui Spaniei

6 Supercupe ale Spaniei

3 Mondiale ale Cluburilor

Campion european cu Spania în 2008, în Austria și Elveția

Campion mondial cu Spania în 2010, în Africa de Sud.