​Joi seară, Gerard Pique, fotbalistul celor de la FC Barcelona, și-a anunțat retragerea din activitate la vârsta de 35 ani.

Inigo MartinezFoto: Juan Lazkano/DeFodi Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fundașul catalan a renunțat la o sumă considerabilă pentru a-și rezilia contractul cu efect imediat, iar Barcelona va trebui să suplinească pierderea acestuia, din vară sau chiar din această iarnă, după Campionatul Mondial din Qatar.

Inigo Martinez, prima variantă propusă de Xavi Hernandez

Barcelona nu are parte de un sezon de excepție, așa cum ne-a obișnuit în anii săi de glorie, și vicecampioana Spaniei va juca pentru al doilea sezon consecutiv în primăvară UEFA Europa League, după ce s-a clasat pe locul 3 în grupa de Champions League, din care mai făceau parte Bayern Munchen, Inter și Viktoria Plzen.

Totuși, aceștia au nevoie de mai multe variante pe postul de fundaș central, iar Inigo Martinez pare varianta cea mai bună pentru formația blaugrana.

În vârstă de 31 ani, fundașul are 350 apariții pe prima scenă a fotbalului spaniol și are contract cu Athletic Club Bilbao până în vara anului 2023.

Bascul a avut ceva probleme la genunchi în acest sezon, dar Barcelona nu ar spune nu unei mutări chiar din această iarnă, dacă Bilbao va cere un preț corect.

Fotbalistul care a debutat în august 2013 în tricoul Furiei Roja este cotat la 20 milioane de euro conform Transfermarkt, dar conform presei internaționale, Barcelona va înainta o ofertă de maxim 10 milioane de euro pentru Inigo Martinez, care va rămâne liber de contract în vara anului viitor.

În cariera sa, Inigo Martinez a câștigat Supercupa Spaniei chiar cu actuala sa formație și Campionatul European cu selecționata sub 21 ani a ibericilor.

În prezent, Barcelona are următorii jucători pe postul de fundaș central: Ronald Araujo (accidentat), Jules Kounde (accidentat), Andreas Christensen și Eric Garcia.