Presa din România a fost zilele trecute cu ochii pe problemele campioanei CFR Cluj. S-a scris că despărțirea dintre Dan Petrescu și patronul echipei, Neluțu Varga, ar fi iminentă. Reconfirmat în funcție, antrenorul susține că nu a vrut niciodată să plece de la formația ardeleană, cu care crede că va lua un nou titlu de campioană.

Dan PetrescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neluțu Varga l-a reconfirmat miercuri în funcție pe Dan Petrescu la CFR Cluj. Inițial, patronul dorea ca tehnicianul să plece de la echipă, iar singura problemă era reprezentată de clauza de 400.000 de euro a antrenorului.

Dan Petrescu, reconfirmat la CFR Cluj, susține că va lua titlul în Superliga

„Nu știu de ce s-a făcut mare scandal. Eu n-am zis că vreau să plec de la CFR, patronul n-a vrut să mă dea afară. Cred că cineva a vrut să arunce o informație. Chiar n-am înțeles.

Eu, fiind și bolnav zilele astea, n-am vrut să vorbesc, deși m-a sunat multă lume. N-am înțeles nimic din ce a fost. Eu nu vreau să plec de la CFR.

Dacă cei din conducere vor considera că nu am rezultatele necesare, nu pot să decid eu. Eu am contract doi ani, vreau să duc până la capăt.

Dacă voi fi dat afară sau vine o echipă din Anglia și îmi plătește clauza… știți bine că am avut o clauză de 400.000...

Dacă voi fi dat afară, clubul trebuie să plătească 400.000 de euro. Eu nu vreau să plec de la CFR, dacă ei consideră că nu mai sunt bun, trebuie să plătească această sumă, e foarte simplu. Și antrenorii de dinaintea mea au făcut la fel.

Eu sunt antrenorul lui CFR până când patronul decide că nu mai sunt. Voi știți că dacă rămân eu, CFR ia campionatul, toată lumea știe!” - Dan Petrescu, conform OrangeSport.

Campioană en-titre a României, CFR Cluj se află pe locul 4 în SuperLiga (fosta Liga 1) cu 18 puncte acumulate. Gruparea din Gruia se află la șase puncte în urma liderului Farul Constanța (formația pregătită de Dan Petrescu are însă două meciuri mai puțin disputate față de echipa lui Gheorghe Hagi).

Lucrurile nu merg însă prea bine pentru CFR în Conference League: echipa lui Dan Petrescu este ultima, cu un singur punct (1-1 cu Ballkani și 0-1 cu Sivasspor).