Lionel Messi a declanșat fiesta printre fanii celor de la PSG: argentinianul a fost prezentat oficial în cursul zilei de miercuri, iar Parc des Princes a fost locul unde suporterii parizieni și-au cântat bucuria.

Lionel Messi, cu tricoul celor de la PSGFoto: Dave Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Messi a răspuns unor serii de întrebări, iar presa a lansat și ipoteza unui eventual duel cu FC Barcelona, grupare la care a scris istorie timp de 17 sezoane.

Lionel Messi despre un posibil duel cu FC Barcelona

"Înainte de a pleca de la Barcelona le-am spus fanilor că le voi fi mereu recunoscător pentru dragostea arătată. Acolo este casa mea. Am petrecut mult timp acolo. Ştiau că voi merge la o echipă competitivă, pentru că sunt un învingător. Vom vedea dacă PSG se va întâlni cu Barca. Pe de o parte va fi frumos, iar pe de altă parte va fi ciudat.

Sper ca familia mea şi eu să ne adaptăm rapid la oraş, la ţară. Este o nouă experienţă şi sunt pregătit. Prietenii mei din vestiar mă vor ajuta. Suntem într-un oraş incredibil şi vom profita. Suntem fericiţi şi liniştiţi" - Lionel Messi.

De știut:

  • Argentinianul va purta tricoul cu numărul 30 la PSG, iar salariul său anual poate ajunge la 35 de milioane de euro cu tot cu bonusuri.
  • Angajamentul este valabil doi ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

S-ar putea să te intereseze și:

Efectul Lionel Messi la PSG: Sold-out la tricouri și o creștere impresionantă a urmăritorilor contului de Instagram

VIDEO Lionel Messi, prezentat oficial la PSG: Am venit aici pentru a câștiga tot

Lionel Messi, noul jucător al echipei PSG - Argentinianul, primele imagini pe stadionul Parc des Princes

De știut:

  • Messi a cucerit de câte şase ori Balonul de Aur şi Gheata de Aur în tricoul catalanilor.

  • A sosit la Barcelona în 2000, ca junior, la 13 ani.

  • Messi a jucat 17 sezoane în competiţia spaniolă de top și a reușit să doboare mai multe recorduri: cele mai multe goluri în LaLiga (474), cele mai multe hat-trick-uri (36), jucătorul străin cu mai multe titluri (10), cele mai multe goluri într-un singur sezon (50, în 2011-12).