Trei, Doamne, şi toate trei! România a rămas fără reprezentate în Conference League, după ce FCSB, CSU Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe au fost eliminate în turul doi preliminar de Șahtior Karagandy (Kazakhstan), KF Laci (Albania), respectiv Spartak Trnava (Slovacia).

HotNews.roFoto: Hotnews

Șahtior Karagandy vs FCSB 2-2 la general (5-3 la loviturile de departajare)

FCSB a fost eliminată de Șahtior Karagandy la penaltiuri (5-3). La sfârșitul minutelor regulamentare, roș-albaștrii erau la egalitate la general, 2-2, dar au ratat prin Moruțan la loviturile de departajare și au părăsit prematur competiția.

FCSB câștigase turul de pe Arena Națională în fața echipei din Kazakhstan cu 1-0, dar nu a reușit să mențină avantajul în retur.

Gabyshev (’11) a deschis scorul pentru Karagandy după o gafă a portarului Andrei Vlad. Coman (‘76) a egalat, dar roș-albaștrii s-au văzut din nou conduși după reușita lui Tattybayev (‘90+1).

În prelungiri, nicio echipă nu a mai înscris, iar calificarea s-a tranșat la penaltiuri. Moruțan a ratat, iar Vlad nu a reușit să apere nicio lovitură de departajare, astfel că FCSB a fost eliminată din preliminariile Conference League.

Ce s-a întâmplat la penaltiuri:

Şahtior Karagandy: Au marcat Rustemovic, Bukorac, Graf, Atanaskoski şi Tattybayev.

FCSB: Au marcat: Coman, Al. Creţu şi Vucur / A ratat Moruţan.

Gigi Becali, supărat după meci: Cea mai rușinoasă înfrângere din fotbalul românesc

Cea mai ruşinoasă înfrângere din fotbalul românesc, în seara asta, nici chiar aia cu CFR cu Dedelange... Mai ruşinoasă ca asta nu a existat înfrângere. Pentru că echipă ca asta nu avea cum să dea gol. De altfel, nici nu a dat gol. Unul l-a dat Vlad şi altul, Vucur.

I-am spus lui MM, să-i lase liberi pe Ondrasek şi pe Vucur, am dat bani pe ei, le-am dat şi nişte bani la semnătură, ce le-am dat. I-am luat pentru cupele europene, nu mai suntem, sunt liberi. Pentru ce să mai aduc jucători? Mă gândesc să dau afară doi, trei jucători. Nu mai am aşa încredere la campionat Nu avem putere, bărbăţia aia a CFR-ului"- Gigi Becali, la ProX.

Sepsi Sfântu Gheorghe vs Spartak Trnava 1-1 la general (3-4 la loviturile de departajare)

La puțin timp după ce FCSB a suferit una dintre cele mai rușinoase înfrângeri din competițiile europene, Sepsi Sfântu Gheorghe a fost eliminată de echipa Spartak Trnava (Slovacia), scor 4-3 la loviturile de departajare.

La finalul prelungirilor, scorul era 1-1, golurile fiind marcate de Fofana ('29) pentru gazde şi Boateng ('67) pentru oaspeţi.

Ce s-a întâmplat la penaltiuri:

Sepsi Sf. Gheorghe: Au marcat Bojic, Ştefănescu, Tincu / Au ratat Achahbar şi Rep.

Spartak Trnava: Au marcat Prochazka, Savvidis, Ivan şi Ristovski.

Ce a declarat Leo Grozavu, antrenorul celor de la Sepsi

"A fost o partidă intensă, cel puţin ca luptă. Vreau să îmi felicit jucătorii pentru efortul depus, pentru încercările pe care le-au făcut ca să învingă un adversar care din punct de vedere fizic ştiam că este în momentul de faţă peste noi. Am primit gol total nemeritat. Am depus mult efort.

Mulţumit de modul cum au luptat toţi băieţii. Nu am ce să le reproşez. La penaltiuri e chestie de inspiraţie, stăpânire de sine... Se vede că n-avem experienţa Europei. Chiar dacă ieşim, suntem cu capul sus şi le-am transmis şi băieţilor, n-au de ce să fie supăraţi, eu sunt mândru de cum s-au luptat astăzi pe teren. Am pierdut după 120 de minute cu o echipă mai proaspătă decât noi. Iar subţirimea lotului nostru e clar că şi-a spus cuvântul", a spus Grozavu în conferinţa de presă de după meci.

CSU Craiova vs KF Laci 0-1 la general

Nici CSU Craiova nu s-a descurcat mai bine. Echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf a fost eliminată de albanezii de la KF Laci. Manşa secundă disputată la Craiova s-a încheiat 0-0, iar echipa din Albania s-a calificat în runda următoare grație victoriei din tur, scor 1-0.

Deși sezonul abia a început, "Craiova lui Rotaru" este ofilită în privința încrederii, dar și vlăguită din punct de vedere fizic. Laurențiu Reghecampf a preluat echipa de doar câteva zile și nu a reușit încă să aducă schimbări majore în jocul oltenilor.

Dan Nistor: Asta este valoarea noastră în momentul de faţă

"Este o seară dureroasă. Din punctul meu de vedere ăsta este nivelul. Cred că puteam să marcăm, am avut 2-3 şanse. Dacă înscriam altfel se juca meciul. Am avut şi ghinion la acea bară. Dar asta este. Sunt supărat, dezamăgit, e o seară neagră.

Trebuie să muncim mai mult. Nu contează cine pleacă, cine vine, nu trebuie să găsim alibiuri. Astăzi am scris o nouă pagină din istoria Universităţii Craiova, neagră. Asta este valoarea noastră în momentul de faţă. Nu pot să cred că nu ne-am calificat, atât noi cât şi celelalte echipe. Chiar nu-mi vine să cred", a spus Nistor la Digi Sport.

Profetul Marius Șumudică - Antrenorul CFR-ului a prezis eliminarea rivalelor din campionat

Înaintea partidei cu U Craiova 1948, antrenorul Marius Șumudică afirma că se teme că echipa sa, CFR Cluj, va fi singura din România care va ajunge în grupele europene în acest sezon.

"Cu siguranță că ne vom bate să vedeți CFR Cluj până în decembrie în cupele europene. Și aș vrea să văd câte echipe din România vor mai juca până în decembrie în competiții europene.

Tare sunt curios să văd câte echipe din România vor mai fi. Cu toate că eu le doresc baftă. Nu sunt un tip să stau așa (n.r. cu degetele încrucișate), cum cred că au stat alții când am jucat noi la Banka Luka, cred că nu și-au tăiat unghiile vreo două săptămâni.

Să nu cumva să fim doar noi care vom juca până în decembrie în cupele europene", declara Marius Șumudică.