FCSB a fost eliminată încă din turul doi preliminar al Conference League. După înfrângerea rușinoasă cu Șahtior Karagandy, patronul Gigi Becali l-a criticat pe portarul Andrei Vlad și a afirmat că doi jucători vor părăsi echipa.

Gigi BecaliFoto: Alex Nicodim / Sipa Press / Profimedia

Gigi Becali, după ce FCSB a fost eliminată de Șahtior Karagandy

  • "Viaţa mea nu stă în fotbal, viaţa lor stă în fotbal. Eu nu sunt fotbalist, eu am afacere, care se numeşte fotbal. Nu sunt fotbalist. Aici se vede bărbăţia unei echipe de fotbal.
  • Am luat fundaş central să dea cu capul şi am luat un fundaş central care a dat cu capul pasă la adversar. Eu cred că sunt unii oameni cărora le place confortul. Şi dacă au nişte salarii mari, ei sunt mulţumiţi. N-ai ce să faci. O să dau vreo doi, trei jucători afară, o să le spun: . I-am luat ca să ne calificăm în Europa, dacă nu facem nimic în Europa? O să las liberi 2-3 jucători.
  • S-au greşit schimbările, am greşit eu schimbările (n.r. ironic). Eu sunt vinovat. Eu sunt vinovatul că o echipă care nici nu vrea să-ţi dea gol, ai califcarea în mână şi te duci să dai al doilea gol. Pentru ce te duci să dai al doilea gol? Când ăia nici nu depăşeau centrul terenului. Dă la portar mingea, pasează, plimbă mingea, că nu aveau putere să alerge.
  • Despre Dinu Todoran: Ăsta este antrenorul meu cu experienţă puţină şi e al meu! Şi fac ce vreau şi cu asta, basta! Nu pun alt antrenor, nu are nico vină antrenorul că nu-i convine la jucător să alerge. Ce urmează? Tu ai echipă de fotbal (n.r. către moderator)? N-ai. Dacă n-ai, n-ai. Şi pentru mine urmează să mă comport la fel ca tine. Ce trebuie să câştige echipa tot timpul? Uite că nu câştigă.
  • Dacă îşi imagina că FCSB va fi eliminată de o echipă din Kazakhstan: Puteam să spun că o să mor. Bine, mă, că e posibil să mor, că moare omul. Dar că se califică echipa asta, să ne dea nouă două goluri, niciodată în viaţa mea! Asta e echipă să dea două goluri? Bine, primul gol l-a dat Vlad şi pe al doilea l-a dat Vucur. A dat un assist Vucur.
  • Au luat la mişto fotbalul. Ce să fac, acum? Să mă îmbolnăvesc de la fotbal? Trebuie să ne schimbăm genetic. Dacă există vreo injecţie care să te schimbe genetic şi să ai mai multă bărbăţie şi să vrei mai mult de la viaţă, mai multă ambiţie, asta ne trebuie! Moruţan şi 11 metri l-a bătut la mişto. Moruţan nu trebuia să bată, mai bine bătea Cordea" - Gigi Becali, la DigiSport.
  • Cea mai ruşinoasă înfrângere din fotbalul românesc, în seara asta, nici chiar aia cu CFR cu Dedelange... Mai ruşinoasă ca asta nu a existat înfrângere. Pentru că echipă ca asta nu avea cum să dea gol. De altfel, nici nu a dat gol. Unul l-a dat Vlad şi altul, Vucur.
  • I-am spus lui MM, să-i lase liberi pe Ondrasek şi pe Vucur, am dat bani pe ei, le-am dat şi nişte bani la semnătură, ce le-am dat. I-am luat pentru cupele europene, nu mai suntem, sunt liberi. Pentru ce să mai aduc jucători? Mă gândesc să dau afară doi, trei jucători. Nu mai am aşa încredere la campionat Nu avem putere, bărbăţia aia a CFR-ului"- Gigi Becali, la ProX.

FCSB a fost eliminată de Șahtior Karagandy la penaltiuri (5-3), în turul doi preliminar al Conference League. La sfârșitul minutelor regulamentare, roș-albaștrii erau la egalitate la general, 2-2, dar au ratat prin Moruțan la loviturile de departajare și au părăsit prematur competiția.

FCSB câștigase turul de pe Arena Națională în fața echipei din Kazahstan cu 1-0, dar nu a reușit să mențină avantajul în retur.

Gabyshev (’11) a deschis scorul pentru Karagandy după o gafă a portarului Andrei Vlad. Coman (‘76) a egalat, dar roș-albaștrii s-au văzut din nou conduși după reușita lui Tattybayev (‘90+1).

În prelungiri, nicio echipă nu a mai înscris, iar calificarea s-a tranșat la penaltiuri. Moruțan a ratat, iar Vlad nu a reușit să apere nicio lovitură de departajare, astfel că FCSB a fost eliminată din preliminariile Conference League.