Bukayo Saka, una dintre principalele ținte ale abuzurilor rasiste ale fanilor în perioada Euro 2020, a ținut să transmită pe Twitter că vrea ca ”niciun copil sau adult să nu primească mesajele de ură” primite de el.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Platformelor social media Instagram, Twitter şi Facebook, vreau ca niciun copil sau adult să nu primească mesajele de ură primite de mine, de Marcus şi Jadon în această săptămână. Am ştiut imediat ce fel de ură urma să se îndrepte către mine şi aceasta este realitatea tristă, că platformele voastre puternice nu fac suficient pentru a opri aceste mesaje”, a scris Saka.

”Rasismul sau ura de orice fel nu are ce căuta în fotbal sau în orice zonă a societăţii. Majorităţii oamenilor care s-au unit pentru a atrage atenţia asupra oamenilor care transmit aceste mesaje, acţionând şi raportând aceste comentarii poliţiei şi eliminând ura prin a fi buni unii faţă de alţii, vom câştiga. Iubirea câştigă întotdeauna”, a adăugat Saka conform News.ro.

Aproape 2.000 de mesaje abuzive s-au postat pe Twitter în perioada Euro 2020 avându-i ca ținte în special pe Jadon Sancho, Bukayo Saka, Marcus Rashford şi Raheem Sterling.

Patru persoane au fost reţinute în urma analizării mesajelor cu tentă rasistă la adresa jucătorilor.