​Patru persoane au fost reţinute după ce Marcus Rashford, Bukayo Saka şi Jadon Sancho au fost victime ale abuzurilor rasiste în mediul online după ce au ratat penaltiuri în finala Euro 2020, informează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Şeful poliţiei, Mark Roberts, a spus că abuzul a fost cu adevărat : "Dacă stabilim că sunteţi în spatele acestei infracţiuni, vă vom urmări şi veţi face faţă consecinţelor grave ale acţiunilor voastre ruşinoase".

Poliţia a precizat că "un torent de comentarii rasiste care îi vizează pe unii dintre jucătorii de culoare ai echipei" au apărut, duminică, pe reţelele de socializare, după ce Anglia a pierdut, la loviturile de departajare, în faţa Italiei, în finala de pe Stadionul Wembley.

Unitatea de poliţie britanică care se ocupă de problemele din fotbal a anunţat că echipa sa lucrează la "un număr semnificativ de rapoarte de abuzuri rasiste". Forţele de poliţie locale au făcut cele patru reţineri, se arată într-un comunicat.

Mark Roberts a declarat că abuzul rasist : "Echipa noastră naţională a reprezentat adevărate modele în timpul turneului, comportându-se cu profesionalism şi demnitate. Sunt dezgustat că există persoane care cred că este acceptabil să direcţioneze astfel de abuzuri urâte către ei sau către oricine altcineva."

El a spus că ancheta va continua să încerce să îi găsească pe cei responsabili, iar poliţiştii lucrează în acest scop împreună cu reţelele de socializare Facebook, Instagram şi Twitter.

Unitatea de poliţie a fotbalului din Marea Britanie a anunţat că au fost înregistrate, la 13 iulie, 897 de incidente legate de fotbal şi 264 de reţineri în toată ţara, în perioada de 24 de ore din jurul finalei, scrie News.ro.