Aproape 2.000 de mesaje abuzive s-au postat pe Twitter în perioada Euro 2020 avându-i ca ținte în special pe Jadon Sancho, Bukayo Saka, Marcus Rashford şi Raheem Sterling, a anunțat Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti din Marea Britanie.

Raheem SterlingFoto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

S-au analizat în total peste 850.000 de tweet-uri. Dintre acestea 1.913 au fost semnalate ca fiind potenţial abuzive, avându-i ca ţinte în special pe Jadon Sancho, Bukayo Saka, Marcus Rashford şi Raheem Sterling. 167 de mesaje au fost catalogate drept “de mare risc”.

Dintre tweet-urile abuzive, multe au fost şterse între timp. Conturile nu au fost suspendate permanent de Twitter, adaugă PFA.

Cele mai multe mesaje abuzive s-au postat în legătură cu finala Euro, potrivit News.ro.

Un scandal de amploare a izbucnit după finala Euro 2020, ca urmare a faptului că Rashford, Sancho şi Saka au ratat penaltiurile Angliei în fața Italiei, astfel că titlul Euro 2020 a mers la Roma.

Pe rețelele de socializare, cei trei fotbaliști au fost ținta unor insulte rasiste ca urmare a ratărilor lor. Poliţia metropolitană a deschis o anchetă în acest caz, iar mai multe personalități, printre care Prințul William, și-au arătat susținerea față de cei trei jucători.

Cu toate acestea, un mural cu Rashford, de pe o clădire din Withington, a fost vandalizat după finala Euro 2020.