Yann Sommer poate fi considerat erou în Elveția după ce a apărat penaltiul decisiv executat de Kylian Mbappe, trimițându-și naționala în sferturile Euro 2020 și pe Franța acasă. După partidă, goalkeeperul a declarat că ”a scris istorie la București”.

Yann SommerFoto: Paul Greenwood/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reprezentativa pregătită de Vladimir Petkovic a fost condusă cu 3-1, dar a trimis partida în prelungiri după ce a înscris în minutele 81 și 90 (3-3).

După 30 de minute în care nu s-a mai marcat, Kylian Mbappe a fost ”ghicit” de Yann Sommer, iar Franța a fost trimisă acasă după penaltiuri (5-4 pentru elvețieni).

La finalul confruntării, Yann Sommer, care a trimis Elveția în sferturi, a declarat că vor fi ”amintiri incredibile” pentru el și echipa sa din Capitala României.

Principalele declarații ale portarului elvețian Yann Sommer

  • "Se simte incredibil, este unul dintre cele mai bune momente ale mele din carieră, e incredibil cum am jucat, cum am revenit în momentul în care am fost conduși de o echipă atât de bună precum este Franța. Sunt foarte mândru de această echipă.
  • Am spus de la început că nu contează ce se întâmplă în meci, vom merge până la final. Am avut o perioadă în a doua repriza când eram la pământ, Franța a înscris două goluri, dar după asta am văzut că probabil ei au crezut că au câștigat meciul, și am avut această senzație, ne-am uitat la toți și ne-am spus: 'Acum este momentul!' Am revenit într-un mod incredibil și nu pot să spun mai mult, doar că este foarte frumos.
  • Nu am vazut mult din oraș, dar sunt amintiri incredibile pentru mine și echipă, pentru Elveția, am scris istorie la București, un stadion frumos, de asemenea. După o perioadă lungă fără suporteri, am văzut emoțiile de la finalul meciului. Au meritat victoria, am făcut-o pentru ei", a declarat Sommer.

În sferturile de finală, Elveţia va juca împotriva Spaniei pe 2 iulie, de la ora 19:00, la Sankt Petersburg.​

Te-ar putea interesa și: