Kylian Mbappe a ratat penaltiul decisiv al Franței împotriva Elveției pe Arena Națională în optimile Euro 2020. Astfel, ”Cocoșii galici” au fost eliminați prematur de la turneul final al Campionatului European. Pele l-a încurajat după eșec pe fotbalistul de 22 de ani printr-un mesaj pe rețelele de socializare.

Kylian MbappeFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Legendarul Pele a ținut să-l încurajeze pe atacantul francez, postând un mesaj pe Twitter: "Capul sus, Kylian! Mâine este prima zi a unei noi călătorii".

Mbappe a scris și el un mesaj pe Twitter prin care și-a cerut scuze pentru eșecul Franței: ”Îmi pare rău pentru penalty-ul ratat. Am vrut să-mi ajut echipa dar am eșuat. Va fi greu să dorm, dar din păcate acestea sunt riscurile la care se expun fotbaliștii. Vă iubesc pe toți”.

Elveția a oferit surpriza turneului eliminând Franța, campioana mondială, după o partidă spectaculoasă.

Reprezentativa pregătită de Vladimir Petkovic a fost condusă cu 3-1, dar a trimis partida în prelungiri după ce a înscris în minutele 81 și 90 (3-3).

După 30 de minute în care nu s-a mai marcat, Kylian Mbappe a fost singurul care nu a reușit să transforme la loviturile de departajare (5-4 pentru elvețieni).

În sferturile de finală, Elveţia va juca împotriva Spaniei pe 2 iulie, de la ora 19:00, la Sankt Petersburg.​