Arena Națională a fost martoră la o seară istorică pentru România și de tristă amintire pentru Franța, echipă care a fost eliminată în optimile Euro 2020 de Elveția. Mbappe a ratat penaltiul decisiv trimițându-și echipa acasă. După partidă, acesta a transmis un mesaj pe rețelele de socializare.​

Kylian Mbappe rateaza penaltiul decisiv de pe Arena NationalaFoto: Paul Greenwood/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

”Îmi pare rău pentru penalty-ul ratat. Am vrut să-mi ajut echipa dar am eșuat. Va fi greu să dorm, dar din păcate acestea sunt riscurile la care se expun fotbaliștii. Vă iubesc pe toți”, a fost mesajul atacantului în vârstă de 22 de ani.

Elveția a oferit surpriza turneului eliminând Franța, campioana mondială, după o partidă spectaculoasă.

Reprezentativa pregătită de Vladimir Petkovic a fost condusă cu 3-1, dar a trimis partida în prelungiri după ce a înscris în minutele 81 și 90 (3-3).

După 30 de minute în care nu s-a mai marcat, Kylian Mbappe a fost singurul care nu a reușit să transforme la loviturile de departajare (5-4 pentru elvețieni).

Pentru Franţa au marcat Benzema ('57, '59) şi Pogba ('75), iar pentru Elveţia au înscris Seferovic ('15 şi '81) şi Gavranovic ('90).

În minutul 55, Lloris a apărat penaltiul executat de Ricardo Rodriguez.

În sferturile de finală, Elveţia va juca împotriva Spaniei pe 2 iulie, de la ora 19:00, la Sankt Petersburg.​