Stefanos Tsitsipas a fost învins în finala de la Roland Garros de Novak Djokovic, după o revenire uluitoare a sârbului. Grecul a anunțat că nu va participa la turneul de pe iarbă de la Halle, invocând oboseala.

Stefanos TsitsipasFoto: DPPI/Jean Catuffe/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

”Sunt epuizat după ultimele două săptămâni ale turneului de la Paris şi finala de cinci seturi de ieri (duminică), din păcate nu pot juca la Halle”, a anunţat tenismanul grec în vârstă de 22 de ani.

Novak Djokovic, liderul ATP, a câştigat, duminică, pentru a doua oară turneul de la Roland Garros, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP), scor (6)6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4. Meciul a durat patru ore şi 11 minute.

Tsitsipas a condus cu 2-0 la seturi, dar Nole l-a învins, obținând cel de-al doilea titlu de la Roland Garros din carieră. Djokovic a acumulat 19 titluri majore în carieră.

La o zi după încheierea competiției de la Paris, grecul a anunțat că o veste tristă l-a tulburat înainte de startul partidei de pe Chatrier.

Astfel, Stefanos a anunţat luni dimineaţă că a aflat de moartea bunicii sale cu doar câteva minute înaintea debutului finalei turneului de la Roland Garros.