Pandemia de coronavirus a dus la întreruperea celor cinci mari campionate ale Europei (Premier League, LaLiga, Serie A, Ligue 1 și Bundesliga), multe dintre cluburi și-au suspendat activitatea, astfel că jucătorii sunt nevoiți să se antreneze acasă pentru a rămâne în formă. Sergio Ramos, Karim Benzema, Douglas Costa sau Ter Stegen au postat pe rețelele sociale imagini de la antrenametele la domiciliu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Care este situația în marile campionate din Europa:

  • Anglia: Premier League, suspendat cel puțin până la 3 aprilie
  • Italia: Serie A, suspendat cel puțin până la 3 aprilie
  • Spania: LaLiga, suspendat cel puțin până la finalul lunii martie
  • Germania: Bundesliga, suspendat (durata nespecificată)
  • Franța: Ligue 1, suspendat "până la noi ordine"

Cazuri de coronavirus în fotbal

În Serie A au fost înregistrate până acum 11 cazuri (în rândul jucătorilor). Sampdoria a confirmat cele mai multe cazuri - şapte: Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby şi Manolo Gabbiadini.

De la Fiorentina au fost infectați cu COVID-19 următorii jucători: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone și German Pezzella. De asemenea, Daniele Rugani de la Juventus a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

În Premier League, Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, a fost testat pozitiv, precum și jucătorul Callum Hudson-Odoi de la Chelsea. Joi, The Guardian a anunțat că trei fotbaliști de la Leicester (fără a le da numele) au fost și ei depistați pozitiv cu Covid-19.

În Liga a doua din Germania (Bundesliga 2), echipa Hannover 96 are două cazuri: Timo Hubers şi Jannes Horn. De asemenea, FC Nurnberg a intrat în carantină după ce unul dintre fotbaliştii săi, Fabian Nurnberger, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Vineri a fost confirmat primul caz în rândul fotbaliștilor profesioniști din Franța. Este vorba despre atacantul sud-coreean Hyun-jun Suk (28 de ani) de la Troyes, echipa aflată pe locul 4 în Ligue 2.

Sâmbătă a fost înregistrat primul caz în Bundesliga: fundaşul Luca Kilian de la Paderborn.

Jucătorii de la Real Madrid, în carantină la domiciliu

Sergio Ramos
Karim Benzema

Marco Asensio

Lucas Vazquez

Vezi această postare pe Instagram

Día 1. #YoMeQuedoEnCasa

O postare distribuită de Lucas Vázquez (@lucasvazquez91) pe

Douglas Costa (Juventus)

Neymar (PSG)

Marc-André ter Stegen (Barcelona)

Arturo Vidal (Barcelona)

Angel Di Maria (PSG)