Sampdoria are șapte jucători infectați cu COVID-19. Fundașul polonez Bartosz Bereszynski (27 de ani) și mijlocașul italian Fabio Depaoli (22 de ani) au anunțat pe rețelele sociale că au fost testați pozitiv.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Din nefericire, am fost testat pozitiv pentru COVID-19. Mă simt bine. În ciuda precauţiilor luate recent, nu am putut să evit infectarea. Din acest motiv, vă rog să fiţi responsabili şi să rămâneţi în casă oricât va fi posibil", a scris Bartosz Bereszynski pe Instagram.

"Din păcate, am fost testat pozitiv pentru COVID-19. Vreau să va asigur că sunt bine. Acest monstru invizibil ne lovește fără discriminare. Respectând recomandările putem câştiga cel mai mare meci al nostru şi să revenim mai puternici. O îmbrățișare pentru toți oamenii infectați și mulțumiri tuturor medicilor care ne ajută", a fost mesajul transmis de Fabio Depaoli.

Vezi această postare pe Instagram

Ciao amici... Purtroppo sono risultato positivo al COVID-19. Ci tengo a rassicurarvi che sto bene! Questo mostro invisibile ci sta colpendo indistintamente, ma adottando le giuste misure e seguendo la direttiva sanitarie, possiamo vincere la nostra più grande partita e tornare più forti di prima. Un abbraccio a tutte le persone contagiate e un ringraziamento a tutti i medici che ci stanno aiutando. #diamouncalcioalcoronavirus\uD83D\uDC5F\uD83E\uDDA0 RESTIAMO A CASA ! \uD83D\uDC99\uD83E\uDD0D❤\uD83D\uDDA4\uD83E\uDD0D\uD83D\uDC99 #depaoli #sampdoria #iorestoacasa #forzasamp

O postare distribuită de \uD835\uDCD5\uD835\uDCEA\uD835\uDCEB\uD835\uDCF2\uD835\uDCF8 \uD835\uDCD3\uD835\uDCEE\uD835\uDCF9\uD835\uDCEA\uD835\uDCF8\uD835\uDCF5\uD835\uDCF2 (@fabiodepaoli_27) pe

Până în acest moment, 7 jucători ai Sampdoriei au fost diagnosticaţi cu coronavirus: Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby şi Manolo Gabbiadini.

Cazuri de coronavirus în fotbal

În Serie A au fost înregistrate până acum 11 cazuri (în rândul jucătorilor). Sampdoria a confirmat cele mai multe cazuri - şapte: Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby şi Manolo Gabbiadini.

De la Fiorentina au fost infectați cu COVID-19 următorii jucători: Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone și German Pezzella. De asemenea, Daniele Rugani de la Juventus a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

În Premier League, Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, a fost testat pozitiv, precum și jucătorul Callum Hudson-Odoi de la Chelsea. Joi, The Guardian a anunțat că trei fotbaliști de la Leicester (fără a le da numele) au fost și ei depistați pozitiv cu Covid-19.

În Liga a doua din Germania (Bundesliga 2), echipa Hannover 96 are două cazuri: Timo Hubers şi Jannes Horn. De asemenea, FC Nurnberg a intrat în carantină după ce unul dintre fotbaliştii săi, Fabian Nurnberger, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Vineri a fost confirmat primul caz în rândul fotbaliștilor profesioniști din Franța. Este vorba despre atacantul sud-coreean Hyun-jun Suk (28 de ani) de la Troyes, echipa aflată pe locul 4 în Ligue 2.

Sâmbătă a fost înregistrat primul caz în Bundesliga: fundaşul Luca Kilian de la Paderborn.