Clubul Troyes, locul 4 în Ligue 2, a anunțat vineri că un jucător din cadrul echipei a fost testat pozitiv la COVID-19. Acesta este primul caz înregistrat în rândul fotbaliștilor profesioniști din Franța.

TroyesFoto: estac.fr

Troyes nu a făcut public numele fotbalistului infectat cu COVID-19, dar L'Equipe scrie că este vorba despre atacantul sud-coreean Hyun-jun Suk (28 de ani).

"Un jucător din echipa profesionistă și unul din centrul de pregătire au fost afectați de Coronavirus - COVID19", a anunțat Troyes pe contul său de Twitter.

"Acești doi jucători au fost plasați imediat în izolare la domiciliu. Întregul club rămâne sub supravegherea echipei medicale", se arată pe site-ul oficial al clubului.

Marți, un jucător de la Metz (Ligue 1), care a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus, a fost plasat în carantină. Jucătorul nu avea niciun simptom în momentul în care s-a decis izolarea sa.

Cazuri de coronavirus în fotbal

În Serie A au fost înregistrate până acum șapte cazuri. Sampdoria a confirmat cele mai multe cazuri - cinci: Manolo Gabbiadini, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina şi Morsten Thorsby.

Daniele Rugani de la Juventus și Dusan Vlahovic de la Fiorentina au fost de asemenea infectați cu COVID-19.

În Premier League, Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, a fost testat pozitiv, precum și jucătorul Callum Hudson-Odoi de la Chelsea. Joi, The Guardian a anunțat că trei fotbaliști de la Leicester (fără a le da numele) au fost și ei depistați pozitiv cu Covid-19.

În Liga a doua din Germania (Bundesliga 2), echipa Hannover 96 are două cazuri: Timo Hubers şi Jannes Horn. De asemenea, FC Nurnberg a intrat în carantină după ce unul dintre fotbaliştii săi, Fabian Nurnberger, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.