Ionuț Radu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României în meciul cu Anglia, având niște intervenții de excepție care au ținut în viață echipa lui Mirel Rădoi. Portarul naționalei de tineret a declarat că a plâns la finalul partidei, precizând totodată că echipa a jucat cu inima: "Unde nu au ajuns picioarele a ajuns inima".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Am și acum pielea de găină. Am plâns după meci. Dumnezeu lucrează pentru noi și sunt convins că vom ajunge extraordinar de departe.

Ne bucurăm că v-am făcut să vă uitați din nou la echipa națională. Trăim un moment fantastic al carierei noastre și sperăm să nu se termine. Vă mulțumim. Hai, România!", a spus Ionuț Radu, pentru FRF TV.

"Nu știu ce pot să mai spun. Sunteți un popor extraordinar. Ne-ați făcut mândri că suntem români. Ne-ați împins de la spate, unde nu au ajuns picioarele a ajuns inima. Noi am jucat cu inima în seara asta şi asta s-a văzut la sfârşit. Am vorbit la început cu băieţii că avem o ţară întreagă care ne susţine şi suntem foarte mândri că v-am făcut fericiţi şi că v-am refăcut să vă uitaţi la meciurile naţionalei. Echipa asta o să ajungă foarte departe. Să nu mă credeţi nebun când o spun, dar o să ajungem foarte departe

A fost cel mai important meci din cariera tuturor. S-a dovedit că am avut mai multă dorință. Nu mi-e frică să merg cu ei la război. Este un meci istoric. O victorie istorică. Am dat totul și suntem mândri că suntem români”, a mai spus Radu.

Reprezentativa under 21 a României a învins, vineri, la Cesena, cu scorul de 4-2 (0-0), selecţionata Angliei, în etapa a doua a grupei C de la Campionatul European de tineret. Tricolorii au învins şi în prima etapă, scor 4-1 cu Croaţia, astfel că sunt pe primul loc în clasament, cu şase puncte.

Au marcat: Gray ’79, Abraham ‘87 / Puşcaş ’76 (penalti), Ianis Hagi ’85, Coman ’89, ‘90+3.

Clasament Grupa C:

1. România (8-3) 6 puncte

2. Franța (3-1) 6

3. Anglia (3-6) 0

4. Croația (1-5) 0

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croația 4-1, Anglia - Franța 1-2

21 iunie 2019: Anglia – România 2-4, Franța – Croația 1-0

24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00).