​Rezultatul extraordinar obținut de naționala de tineret a României în fața Angliei (4-2) a fost lăudat și de selecţionerul Cosmin Contra. Acesta a declarat că succesul jucătorilor de la Under 21 îl bucură enorm și a menţionat că aceștia vor "duce greul" primei reprezentative în următorii ani.

Cosmin ContraFoto: frf.ro

“Se pare că totul ne este favorabil şi inspiraţia jucătorilor este extraordinară, inspiraţia antrenorului, cum pregăteşte meciul... Am reuşit şi mă bucur enorm pentru băieţi pentru că sunt zi de zi alături de ei. Sunt foarte fericit pentru ei. Sunt sigur că băieţii vor fi inteligenţi la meciul cu Franţa şi un rezultat de egalitate ne-ar califica. Trebuie să ne bucurăm de această victorie, este o victorie mare. Avem şanse mari să ne calificăm şi de pe locul doi şi să mergem la Olimpiadă. Ar fi prima generaţie după foarte mult timp.

Ar fi încununarea muncii pe care a depus-o în primul rând Daniel Isăilă şi dusă la bun sfârşit şi poate îmbunătăţită de Mirel Rădoi. Este o generaţie bună care pe viitor va fi echipa naţională mare, ei vor duce greul echipei naţionale în următorii ani. Dacă vor avea acelaşi entuziasm, acelaşi spirit de sacrificiu, pe viitor putem să ne gândim că vom avea din nou rezultate extraordinare la echipa naţională”, a spus Contra la Digi Sport.

Clasament Grupa C:

1. România (8-3) 6 puncte

2. Franța (3-1) 6

3. Anglia (3-6) 0

4. Croația (1-5) 0

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croația 4-1, Anglia - Franța 1-2

21 iunie 2019: Anglia – România 2-4, Franța – Croația 1-0

24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00).