​Unei persoane i s-a făcut rău la cimitir, în momentul înhumării fostului internaţional, fiind necesară intervenţia unui echipaj SMURD, care şi-a făcut cu greu loc din cauza îmbulzelii din jurul mormântului. Potrivit gds.ro, persoana căreia i s-a făcăut rău a fost mama lui Ilie Balaci, transmite News.ro.

Ilie BalaciFoto: AGERPRES

La cimitir a fost prezent şi un grup de câteva zeci de fani craioveni, care au scandat numele lui Ilie Balaci şi au aprins torţe.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci a fost depus, marţi dimineaţă, pe gazonul arenei Ion Oblemenco, unde a avut loc o slujbă oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei.

Sute de fani i-au adus un ultim omagiu lui Ilie Balaci, la arena Ion Oblemenco, printre acestea aflându-se Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Craioveanu.

De asemenea, la stadion au fost prezenţi şi jucătorii echipei Universitatea Craiova, în frunte cu preşedintele Marcel Popescu şi antrenorul Devis Mangia, dar şi echipa de handbal feminin, deţinătoarea Cupei EHF.

După ce sicriul cu trupul neînsufleţit a stat aproximativ două ore pe gazonul arenei Ion Oblemenco, cortegiul funerar a părăsit stadionul în aplauzele a sute de oameni care au scandat numele fostului fotbalist şi "Te vom iubi mereu!".

Cortegiul a plecat spre Biserica Sfântul Ilie, unde a avut loc loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

În faţa bisericii au aşteptat de asemenea sute de persoane. Antrenorii Mircea Lucescu şi Ioan Andone au ajuns şi ei pentru a-şi lua rămas bun de la fostul fotbalist.

Cortegiul funerar a plecat de la biserică în jurul orei 14.00, către Cimitirul Sineasca, unde a ajuns la 15.20.

Fostul internaţional Ilie Balaci a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Născut la 13 septembrie 1956, Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanțe.

S-ar putea să te mai intereseze și: