Ilie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuți fotbalişti români, a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani, în urma unui accident vascular cerebral. Într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor, în urmă cu doi ani, ''Minunea Blondă" a vorbit despre viciile din timpul vieții de fotbalist.

Ilie BalaciFoto: AGERPRES

Ilie Balaci a dezvăluit în interviu faptul că a fumat două pachete de țigări pe zi, încă de la 18 ani.

"Cu viața mea fac ce vreau. Antrenorii puteau să mă întrebe de ce joc prost. Dar ce beau, ce fumez, de ce... Asta mă interesează doar pe mine. Singurul care ar trebui să iși pună întrebarea 'Bă, de ce fumezi?' sunt eu. Că face rău la sănătate, și mai costă și o grămadă de bani..." a declarat Ilie Balaci, în ultimul său interviu, pentru Gazeta Sporturilor.

Întrebat dacă i-au plăcut jocurile de noroc și să meargă în cazinouri, acesta a spus: "Nu mi-au plăcut niciodată jocurile de noroc, pentru că mie mi-a plăcut mereu să am bani în buzunar. Dacă aș fi intrat în cazinouri, cu siguranță buzunarele s-ar fi golit. În comunism am avut tot ce mi-am dorit, mai puțin mașină străină".

Anunțul decesului fostului mare fotbalist a fost făcut de Sorin Cârțu, la Digi Sport.

"Eu sunt la Bucureşti, am avut botezul nepotului. Dimineaţă, mi-a dat şi mie un telefon un prieten comun. Acum câteva minute am vorbit la Craiova cu prietenii noştri, care erau la el şi îi ţineau lumânarea. Doamne... Aşa ceva... parcă suntem blestemaţi", a spus Cârţu, care a izbucnit în plâns

ISU Dolj a precizat într-un comunicat că decesul fostului fotbalist Ilie Balaci a fost constatat după ce medicii au executat mai multe zeci de minute manevre de resuscitare.

"În jurul orei 09.40, a fost anunţat apelul la 112. Imediat la locuinţa de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a găsit victima în stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin la caz înca in echipaj SMURD cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical) a fost declarat decesul fotbalistului", a precizat ISU.

Cariera de jucător a lui Ilie Balaci a durat 15 ani. 12 din aceşti 15 ani au fost petrecuţi la Universitatea Craiova, club pentru care a jucat în mai mult de 300 de meciuri oficiale şi cu care a câştigat şapte trofee. Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 şi a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova.

S-ar putea să te mai intereseze și:

VIDEO ARHIVĂ Ilie Balaci, legenda Craiovei Maxima, a murit în urma unui accident vascular cerebral. Avea 62 de ani