Principala cauză a decesului lui Ilie Balaci a fost un infarct miocardic acut, însoțit de insuficiență cardio-respiratorie, potrvit unor surse locale citate de Mediafax. Autopsia a fost făcută luni la Institutul de Medicină Legală Dolj, iar rezultatele au fost transmise organelor de cercetare penală.

Ilie BalaciFoto: AGERPRES

Directorul Serviciului Județean de Anbulanță Dolj, Cristian Gangioveanu, a declarat că infarctul miocardic a fost și principala suspiciune a medicilor de la Ambulanță.

Un dosar de moarte suspectă a fost deschis în cazul morții lui Ilie Balaci, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, declarând că este necesară respectarea unor norme procedurale.

Ilie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuți fotbalişti români, a murit duminică, la vârsta de 62 de ani. Fostul internațional a suferit un accident vascular cerebral duminică, în timp ce se afla acasă, în Craiova. Medicii de la Spitalul din Craiova au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean din Craiova, Cristina Geormăneanu. Ilie Balaci nu a mai ajuns la spital.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat luni, la Digi 24, că a dispus efecutarea unei anchete care să verifice modul în care s-a desfășurat intervenția serviciului de ambulanță în cazul fotbalistului Ilie Balaci, după ce familia acestuia a ridicat suspiciuni vizând atât procedura, cât și medicația care i-a fost prescrisă sportivului.