Sute de fani i-au adus un ultim omagiu lui Ilie Balaci, la arena Ion Oblemenco, printre acestea aflându-se Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Craioveanu, transmite News.ro.

Ilie BalaciFoto: frf.ro

De asemenea, la stadion au fost prezenţi şi jucătorii echipei Universitatea Craiova, în frunte cu preşedintele Marcel Popescu şi antrenorul Devis Mangia, dar şi echipa de handbal feminin, deţinătoarea Cupei EHF.

După ce sicriul cu trupul neînsufleţit a stat aproximativ două ore pe gazonul arenei Ion Oblemenco, cortegiul funerar a părăsit stadionul în aplauzele a sute de oameni care au scandat numele fostului fotbalist şi "Te vom iubi mereu!".

La stadionul Ion Oblemenco, un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei a oficiat o slujbă în memoria lui Ilie Balaci.

Cortegiul a plecat spre Biserica Sfântul Ilie, iar de la ora 13.00 aici va avea loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

De la ora 14.00 are loc plecarea cortegiului spre Cimitirul Sineasca.

Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie - Primăria municipiului Craiova - Universitatea din Craiova - Calea Bucureşti - Pasajul Suprateran - Strada Amaradia - Strada George Enescu - Cimitirul Sineasca.

Mai multe străzi din municipiul Craiova vor fi închise, pentru desfăşurarea funeraliilor lui Ilie Balaci şi pentru deplasarea cortegiului funerar de la stadionul Ion Oblemenco - Biserica Sfântul Ilie - Cimitirul Sineasca.

Ilie Balaci va fi înmormântat cu onoruri militare asigurate de Garnizoana Craiova din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est.

Fostul internaţional Ilie Balaci a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani.

Născut la 13 septembrie 1956, Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

S-ar putea să te intereseze și: