După eliminarea Germaniei nu a mai fost loc de surprize și în Grupa E a Campionatului Mondial. Brazilia pare că și-a revenit după startul mai slab de la turneul final din Rusia și s-a impus fără emoții în partida cu Serbia, scor 2-0. Paulinho (36') și Thiago Silva (68') au semnat golurile victoriei care i-au asigurat Braziliei primul loc în grupă și i-au adus-o în cale pe Mexic. În celălalt meci al Grupei E, Elveția a remizat cu Costa Rica, scor 2-2, dar s-a calificat în optimi de pe locul secund și va juca cu Suedia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aici poți vedea golurile partidei Serbia vs Brazilia.

Rezultatele înregistrate în Grupa E:

Costa Rica - Serbia 0-1

Brazilia - Elveția 1-1

Brazilia - Costa Rica 2-0

Serbia - Elveția 1-2

Serbia - Brazilia 0-2

Elveția - Costa Rica 2-2

Grupa E, clasamentul final:

1. Brazilia 7 puncte (5-1)

2. Elveția 5 (5-4)

3. Serbia 3 (2-4)

4. Costa Rica 1 (2-5)

Programul meciurilor din optimi (se știu până acum):

Franța - Argentina, sâmbătă, 30 iunie, ora 17:00, Kazan

Uruguay - Portugalia, sâmbătă, 30 iunie, ora 21:00, Soci

Spania - Rusia, duminică, 1 iulie, ora 17:00, Moscova

Croația - Danemarca, duminică, 1 iulie, ora 21:00, Novgorod

Brazilia - Mexic, luni, 2 iulie ora 17:00, Samara

Suedia - Elveția, marți, 3 iulie, ora 17:00, Sankt Petersburg

Desfășurarea livetext a partidei Serbia vs Brazilia:

INFO: Costa Rica si Elvetia au incheiat la egalitate, scor 2-2. Europenii merg in optimi de pe locul doi in Grupa E si vor infrunta nationala Suediei.

90+3' Stojkovic are o noua parada in fata lui Neymar. A fost ultima incercare a decarului brazilian de a inscrie. Arbitrul pune capat partidei. Brazilia se impune cu 2-0 in fata Serbiei, incheie pe primul loc in grupa si o va intalni in optimi pe Mexic.

Partida este prelungita cu trei minute.

INFO: Elvetia o conduce pe Costa Rica, scor 2-1. Drmic a inscris in minutul 88.

86' Neymar isi doreste sa marcheze, dar trece din nou pe langa gol. Incearca un lob, insa Stojkovic anticipeaza si il blocheaza.

83' Ocazie Pentru Brazilia! Centrarea lui Willian este deviata de un adversar, mingea ajunge la Neymar, al carui sut cu pamantul, din pozitie centrala, s-a dus peste poarta Serbiei.

71' Ocazie pentru Brazilia! Filipe Luis trimite in forta de la marginea careului, Stojkovic respinge cu dificultate.

68' Gool Brazilia! Neymar executa impecabil un corner de pe partea stanga, Thiago Silva se inalta superb dintre fundasii sarbi si inscrie cu o lovitura de cap. Serbia - Brazilia 0-2.

65' Minute de asediu la poarta Braziliei. Milinkovic-Savic suteaza din marginea careului, mingea trece pe langa. Sud-americanii scapa fara gol

61' Serbia este mult mai periculoasa decat in prima repriza. Alisson Becker respinge gresit in fata, iar mingea ajunge la Mitrovic. Sarbul se grabeste sa reia cu capul si trimite direct in Thiago Silva, singurul care se mai afla intre el si poarta goala. Balonul a ajuns in cele din urma in mainile lui Alisson.

57' Contraatac de manual al brazilienilor. Neymar este servit excelent de Coutinho, starul lui PSG patrunde in careu, dar intra in unghi si suteaza in portar. Sansa importanta pentru Brazilia!

INFO: Costa Rica a restabilit egalitatea in partida cu Elvetia. Waston a marcat in minutul 56.

46' A inceput repriza a doua.

S-a incheiat prima repriza. Serbia - Brazilia 0-1.In celalalt meci al grupei, Elvetia are 1-0 cu Costa Rica. La aceste scoruri, Brazilia si Elvetia sunt calificate in optimile Cupei Mondiale.

36' Gool Brazilia! Pasa de geniu a lui Coutinho, in spatele apararii adverse, Paulinho tasneste dintre fundasii sarbi si inscrie cu un sut peste portar. Se asterne linistea peste Selecao. Elvetienii s-au bucurat doar cinci minute de prima pozitie a grupei. Serbia - Brazilia 0-1.

INFO: In cealalta partida a grupei E, Elvetia o conduce cu 1-0 pe Costa Rica. Dzemaili a inscris in minutul 31.

29' O noua actiune frumoasa a lui Gabriel Jesus. Lansat la limita ofsaidului, jucatorul lui Manchester City intoarce un adversar, dar sutul sau este blocat si mingea se duce in corner.

24' Gabriel Jesus trece mingea printre doi adversari, Neymar e la locul potrivit si suteaza din unghi. Doar interventia lui Stojkovic face ca tabela sa ramana neschimbata.

10' Tite este obligat sa faca prima schimbare dupa doar zece minute de joc. Marcelo s-a accidentat si nu mai poate continua partida. In locul sau a intrat Filipe Luis.

3' Jesus este in ofsaid, dar atacul continua. Sutul sau este blocat de Stojkovic, mingea sare la Coutinho care trimite spre poarta, Neymar incearca devierea, dar trimite pe langa. Ofsaidul a fost semnalizat abia dupa incheierea fazei.

2' Brazilia vrea sa scape repede de emotii si pune in pericol poarta sarbilor inca din startul partidei. Neymar ia o actiune pe cont propriu si trimite o pasa perfecta pentru Coutinho, dar sutul acestuia ajunge in Gabriel Jesus, care se afla in ofsaid.

1' A inceput meciul. Brazilia a avut lovitura de start. Cosmin Contra asista la confruntarea de pe Spartak Stadium. Selectionerul Romaniei a venit sa o vada la treaba pe Serbia, viitoarea adversara a tricolorilor in Liga Natiunilor.

Cele doua nationale sunt pe teren. Se intoneaza imnurile. Fondul sonor a fost dominat de suporterii sud-americani.Jucatorii si fanii nationalei Selecao au continuat sa cante chiar si dupa ce timpul alocat pentru imnul Braziliei s-a sfarsit. Sarbii au respectat momentul adversarilor.

Echipele de start:

Serbia: Stojkovic - Rokavina, Milenkovic, Veljkovic, Kolarov - Matic, Milinkovic Savic - Tadic, Ljajic, Kostic - Mitrovic. Selecționer: Mladen Krstajic.

Brazilia: A. Becker - Fagner, Silva, Miranda, Marcelo - Paulinho, Casemiro - Willian, Coutinho, Neymar - G. Jesus. Selectioner Tite.

Arbitru: Alireza Faghani (Iran)

Grupa E, clasament:

1. Brazilia 4 puncte (3-1)

2. Elveția 4 (3-2)

3. Serbia 3 (2-2)

4. Costa Rica 0 (0-3)

Câștigătoarea Grupei E va juca în optimi cu Mexic, în timp ce echipa clasată pe locul al doilea o va înfrunta pe Suedia.

Care sunt criteriile de departajare:

  • numărul mai mare de puncte
  • golaverajul din toate meciurile jucate în grupă
  • golurile marcate în toate partidele din grupă

Dacă două sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte:

  • meciul direct (sau meciurile directe, dacă trei echipe sunt la egalitate)
  • golaverajul din meciurile directe
  • numărul de goluri marcate în meciurile directe
  • clasamentul Fair Play (cartonaş galben = -1 punct, cartonaş roşu după două cartonaşe galbene = - 3 puncte, cartonaş roşu direct = - 4 puncte, cartonaș galben și cartonaș roșu direct = - 5 puncte)
  • tragere la sorţi

FOTOGALERIE Serbia vs Brazilia

Sursa foto: fifa.com / getty