După 1-1 cu Elveția în primul meci de la Campionatul Mondial, Brazilia s-a chinuit 90 de minute să marcheze în duelul cu Costa Rica și n-a reușit. Naționalei Selecao i s-au mai oferit încă șase minute de prelungiri pentru a izbuti prima victorie la competiția din Rusia. Coutinho a deblocat tabela pentru prima dată în minutul 90+1, iar Neymar a stabilit scorul final la ultima fază a meciului disputat la Sankt Petersburg.

Coutinho, gol pentru BraziliaFoto: fifa.com

Aici poți vedea golurile partidei Brazilia vs Costa Rica.

Gabriel Jesus, gol anulat pentru ofsaid

Brazilienii nu au impresionat mai deloc în prima repriză, iar Costa Rica s-a mulțumit doar să oprească orice tentativă ofensivă a adversarilor. În minutul 26, Gabriel Jesus a reușit să trimită mingea în plasă, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid.

În minutul 41, Marcelo și-a încercat norocul cu un șut de la distanță, însă mingea a fost reținută fără emoții de colegul să de la Real Madrid, Navas. Olandezul Kuipers fluieră finalul primei reprize, iar tabela arată 0-0.

Elevii lui Tite au revenit mult mai deciși de la cabine și au fost aproape de deschiderea scorului, dar Navas a fost îngerul păzitor al costaricanilor. Gabriel Jesus a lovit bara în minutul 50, iar la faza imediat următoare șutul lui Coutinho a fost respins incredibil din drumul către poartă.

VAR-ul anulează un penalty acordat Braziliei

Cea mai controversată fază a partidei a avut loc în minutul 78. Neymar a căzut extrem de ușor după un duel cu Giancarlo Gonzalez, iar Kuipers a acordat penalty pentru naționala Selecao. Decizia sa a fost anulată însă de sistemul VAR, în ciuda protestelor vehemente ale brazilienilor. Rămâne 0-0.

Coutinho și Neymar aduc victoria în prelungiri

Brazilienii s-au aruncat disperați în atac, iar izbăvirea a venit abia în prelungiri. Coutinho l-a învins pe Navas în minutul 90+1, cu o execuție din câțiva metri după pasa lui Gabriel Jesus. Neymar și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor la ultima fază a meciului. A pus latul la o centrare din dreapta a lui Douglas Costa şi a împins mingea în plasa porții lui Keylor Navas.S-a terminat 2-0 pentru Brazilia, care preia șefia în Grupa E de la Campionatul Mondial.

Au evoluat următoarele echipe:

Brazilia: Alisson - Fagner, Silva, Miranda, Marcelo - Paulinho (Firmino '68), Casemiro, Coutinho - Willian (Douglas Costa '46), Gabriel Jesus (Fernandinho '90+3), Neymar. Selecţioner Tite;

Costa Rica: Navas - Gamboa (Calvo '75), Acosta, Gonzalez, Duarte, Oviedo - Venegas, Guzman (Tejeda '83), Borges, Bryan Ruiz - Urena (Bolanos '54). Selecţioner Oscar Ramirez.

Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda).

S-au disputat în Grupa E:

Costa Rica - Serbia 0-1

Brazilia - Elveția 1-1

Brazilia - Costa Rica 2-0

Clasament:

1. Brazilia 4 puncte (3-1)/ două jocuri

2. Serbia 3 (1-0)/ un joc

3. Elveția 1 (1-1)/ un joc

4. Costa Rica 0 (0-3)/ două jocuri

Au mai ramas de disputat in Grupa E:

22 iunie, ora 21:00 – Serbia - Elveţia (Kalinigrad)

27 iunie, ora 21:00 – Serbia - Brazilia (Moscova, Spartak)

27 iunie, ora 21:00 – Elveţia - Costa Rica (Novgorod)

FOTOGALERIE Brazilia vs Costa Rica

Sursa foto: fifa.com