Costa Rica s-a jucat cu ocaziile în prima repriză și a fost nevoită să se recunoască învinsă de Serbia, scor 1 - 0, în primul meci din Grupa E a Campionatului Mondial din Rusia. Diferența dintre cele două formații a fost făcută în minutul 56. Kolarov, căpitanul sârbilor, a executat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 23 de metri și nu i-a dat nicio șansă lui Keylor Navas, portarul lui Real Madrid.

Kolarov, executie de exceptie din lovitura liberaFoto: fifa.com

Aici poți vedea reușita superbă a lui Kolarov.

Costa Rica, responsabila cu ocaziile în prima repriză

Aflate pentru prima dată față în față, Costa Rica și Serbia au oferit o prima repriză echilibrată. Europenii au fost responsabili cu posesia, în timp ce elevii lui Oscar Ramirez au încercat să dea lovitura pe contraatac.

Încă din minutul 3, Costa Rica a luat cu asalt poarta lui Stojkovic. Rămas nemarcat în careul sârbilor după un corner, Giancarlo Gonzalez a reluat cu capul, dar mingea a fost pe direcția portarului, astfel că Stojkovic a reţinut fără probleme. Același Gonzalez a fost din nou aproape să deschidă scorul în minutul 13. Fundașul a trimis tot cu capul, dar de această dată balonul s-a dus peste transversală.

Două minute mai târziu a urmat replica sârbilor. Tadic şi Branislav Ivanovic au combinat în flancul drept, iar fundaşul lui Zenit a trimis periculos la firul ierbii. Navas a fost însă la post, a plonjat inspirat și a respins cu vârful degetelor.

Vedeta lui Lazio, Milinkovic-Savic, a ieșit târziu la rampă, abia în minutul 27. Scăpat singur cu Navas după o pasă lungă venită din flancul stâng, Milinkovic a avut o preluare de efect, dar a trimis slab din voleu și mingea a fost reținută fără probleme de portarul legitimat la Real Madrid.

Costa Rica a mai avut o șansă importantă și pe finalul primei reprize, când Francisco Calvo a încercat un șut la colțul scurt din marginea careului de 16 metri. Mingea trimisă de mijlocașul costarican nu a găsit însă poarta. Milinkovic Savic s-a mai făcut remarcat cu două minute înainte de fluierul de final al primei părți, încercând să înscrie din foarfecă. De la margine s-a ridicat fanionul, iar mingea a fost prinsă de Navas. Totuși, reluările tv au arătat că mijlocașul sârb al lui Lazio se afla în poziție regulamentară.

Reușită de senzație a lui Kolarov

Serbia a început foarte determinată repriza secundă și a forțat deschiderea scorului. Prima mare ocazie a venit în minutul 50. Scăpat singur cu Keylor Navas, Mitrovic a luat la țintă colțul lung, dar portarul Realului a blocat excelent o minge pe care scria 1-0.

Șase minute mai târziu, sârbii au reușit să deblocheze tabela. Mitrovic a fost faultat de Guzman la aproximativ 23 de metri de poarta lui Navas, iar arbitrul senegalez Malang Diedhiou a dictat lovitură liberă pentru echipa lui Mladen Krstajic. Kolarov a marcat în stilul său caracteristic, cu o execuție impecabilă, fără nicio șansă pentru Navas.

Final încins

Minutele de prelungire ale confruntării de la Samara au fost marcate de o dispută între Matic și unul din asistenții lui Oscar Ramirez, care a refuzat să ii dea mingea jucătorului sârb. Centralul senegalez a gestionat bine situația și spiritele s-au calmat repede.

Cu puțin timp înainte de fluierul de final, Malang Diedhiou a apelat la arbitrajul video, după ce Prijovic i-a administrat o palmă peste faţă lui Acosta. După ce a urmărit reluările, senegalezul a decis să-i acorde sârbului numai cartonaşul galben.

Au evoluat echipele:

Costa Rica: Keylor Navas - Gamboa, Acosta, Gonzalez, Duarte, Calvo - Venegas (Bolanos '60), Guzman (Colindres '73), Borges, Bryan Ruiz - Urena (Campbell '66). Selecţioner Oscar Ramirez;

Serbia: Stojkovic - Ivanovic, Tosic, Milenkovic, Kolarov - Milinkovic-Savic, Milivojevic, Matic - Ljajic (Kostic '70), Tadic (Rukavina '83), Mitrovic (Prijovic '90). Selecţioner Mladen Krstajic.

Arbitru: Malang Diedhiou (Senegal).

Celălalt meci din Grupa E va avea loc de la ora 21:00, Brazilia urmând să întâlnească reprezentativa Elveției.

FOTOGALERIE Costa Rica vs Serbia

Sursa foto: fifa.com