Mehdi Benatia, Lucas Vazquez și Michael Oliver au fost implicați în faza începutului de an în fotbalul european: Real Madrid a primit în prelungirile disputei cu Juventus un penalti contestat de mulți, iar calificarea în semifinalele Champions League s-a "strecurat" în vestiarul galacticilor. A venit rândul lui Diego Maradona să vorbească despre acest episod, iar fostul jucător de geniu a fost tranșant: "Nu a fost penalti, Vazquez s-a aruncat, însă la fel aș fi procedat și eu".

Benatia vs VazquezFoto: Captura video

Champions League: Bayern Munchen vs Real Madrid, duelul de foc din semifinale

Contextul declarației lui Maradona

Desființat de unii, lăudat de alții, Michael Oliver a fost (din păcate) numele care a rămas pe buzele multora după meciul Real Madrid vs Juventus. După o revenire incredibilă a italienilor (3-0, după ce pierduseră manșa tur de la Torino ce același scor), arbitrul englez a dictat o lovitură de la 11 metri în minutul 93.

În urma protestelor, Gianluigi Buffon a primit cartonașul roșu, aceasta putând fi ultima fază cu legendarul portar italian in Champions League (se poate retrage la finalul acestui sezon competițional).

Chestionat în legătură cu incidentul de pe Bernabeu, Maradona s-a exprimat fără niciun fel de ezitare.

"Nu a fost penalti, Vazquez s-a aruncat la pământ, la fel cum aş fi procedat şi eu. Astfel a obţinut ceea ce şi-a dorit. Lucas este protagonistul partidei, chiar dacă Ronaldo a transformat penalti-ul", a precizat Diego Armando Maradona.

Decizia lui Oliver a fost judecată în mod total diferit de gazetarii celor țări implicate în disputa din capitala Spaniei. Gazzetta dello Sport si Corriere dello Sport au scris la unison despre "hoția" petrecută pe Bernabeu, în timp ce Marca și AS au precizat că arbitrul englez a judecat just faza care a decis până la urmă echipa calificată în semifinalele Champions League.

Ce a spus și Ion Crăciunescu

"A câştigat puţin jenant. O spun eu, care sunt un simpatizant al Realului. Pentru mine nu a fost penalti. Eu nu dădeam aşa ceva în acel moment. Niciodată! Penalti-urile trebuie să fie foarte clare. Acesta are parte de multe discuţii, deci nu există argumente puternice pentru susţinerea lui. Nu văd nicio lovire a adversarului, văd cum adversarul a căzut, dar nu am văzut cum a fost împins" - Ion Crăciunescu la Digisport.

Benatia, revoltat de ceea ce s-a întâmplat

”Penaltiul a fost ca un viol. Noi toți am făcut ceea ce trebuia, conduceam cu 3-0 la Madrid și atunci a venit acțiunea din minutul 93. Am văzut multe meciuri, am jucat multe meciuri, dar niciodată nu fluieri un asemenea 11 metri în ultimele clipe. E crud, chiar am impresia că am fost violați. La fel i s-a întâmplat și lui Bayern anul trecut" - Benatia.

Pentru mai multe detalii despre ceea ce a spus Benatia (meciul dintre Real și Bayern de anul trecut) ai materialul următor. FOTOGALERIE Deciziile lui Viktor Kassai, analizate in detaliu de Marca - Maghiarul a facut praf meciul Real Madrid vs Bayern Munchen

S-ar putea să te intereseze și:

Gianluigi Buffon a criticat dur acordarea penalty-ului pentru Real Madrid: "Nu ai o inimă în piept dacă faci asta, ci un coș de gunoi. Decizia asta a fost a unui animal"

VIDEO Real Madrid - Juventus 1-3/ Norocul le-a surâs din nou madrilenilor - Un penalty acordat în minutul 90+3 a adus calificarea în semifinale

Aici poți vedea momentul care a stârnit atâtea controverse: