Vineri a avut loc, la Nyon, tragerea la sorți a semifinalelor din Champions League. Meciul vedetă din această fază a competiției este fără îndoială cel dintre Bayern Munchen și Real Madrid (câștigătoarea ultimelor două ediții). În cealaltă semifinală se întâlnesc Liverpool şi AS Roma.

HotNews.roFoto: Hotnews

Programul semifinalelor:

Bayern Munchen (Germania) vs Real Madrid (Spania)

Liverpool (Anglia) vs AS Roma (Italia)

Ultima întâlnire dintre Bayern Munchen și Real Madrid a avut loc în sferturile ediției de anul trecut a Champions League. "Galacticii" s-au impus cu 2-1 la Munchen, iar pe "Santiago Bernabeu" au câștigat cu 4-2, obținând calificarea in semifinale.

Liverpool şi AS Roma vor reedita finala Cupei Campionilor Europeni din 1984, câştigată de ''cormorani'' la loviturile de departajare, chiar pe Stadio Olimpico. Cele două formații s-au înfruntat ultima dată în sezonul 2001/2002 al Champions League, în faza a doua a grupelor. Partida tur de pe Stadio Olimpico s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, în timp ce Liverpool s-a impus pe Anfield, scor 2-0.

Tragerea la sorți de vineri a fost efectuată de fostul atacant Andriy Shevchenko, selecționerul echipei naționale de fotbal a Ucrainei și ambasadorul finalei de la Kiev. Fostul mare pugilist Vitali Klitschko, acum primar al Kievului, a ținut un discurs înaintea tragerii la sorți.

Meciurile tur din semifinalele Champions League vor avea loc pe 24 și 25 aprilie, în timp ce returul este programat pe 1 și 2 mai.

Câștigătoarea primei semifinale va fi "gazdă" în finala de la Kiev (Ucraina), de pe 26 mai.

Real Madrid este deținătoarea trofeului, după ce anul trecut a învins-o în finala de la Cardiff pe Juventus, scor 4-1.

Reacții după tragerea la sorți:

Jupp Heynckes, antrenor Bayern Munchen: ""Este o dublă uriaşă. Am amintiri frumoase de când am câştigat trofeul, în 2013. Am jucat cu Juventus şi cu Barcelona acasă în meciurile tur. Sper să este de bun augur".

Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al FC Bayern: "O adversară foarte dificilă. Am fost eliminaţi de Real în sferturi anul trecut. Anul acesta vrem să fie mai bine pentru noi. Dacă vrei să ajungi în finală, trebuie să fii capabil să învingi orice echipă. Sunt optimist".

Emilio Butragueno, director la Real Madrid: "Trebuie să obţinem un rezultat bun la Munchen înaintea returului de pe Bernabeu. În această fază a competiţiei este imposibil să nu ai meciuri foarte dificile. Dacă va trebui să suferim ca să ajungem în finală, aşa să fie. Până acum, a fost o Ligă a Campionilor dificilă pentru noi, pentru că am nimerit cu PSG, Juve şi acum cu Bayern".

Jurgen Klopp, antrenor Liverpool: "Pentru că ştiam că va trebui să comentez tragerea la sorţi, am încercat să mă gândesc la ceea ce simt, însă nu m-am gândit “Slavă Domnului nu e Bayern, slavă Domnului nu e Real Madrid, uraaa Roma”. Este doar tragerea la sorţi şi ştiu că este emoţionant, dar este bine pentru că vestea cea mai importantă este că încă suntem în competiţie. Indiferent de adversar, aş fi spus că există o şansă, pentru că aşa este fotbalul. Deci există şanse în faţa Romei. Însă dacă cineva gândeşte că este cea mai facilă adversară, atunci nu pot ajuta acea prsoană. Evident nu a văzut cele două meciuri cu FC Barcelona".

Daniele De Rossi, căpitanul echipei AS Roma: "La acest nivel, toate echipele sunt mari, sunt incredibile. Liverpool şi-a arătat capacitatea, la fel ca noi, eliminând echipa despre care gândeam că poate fi favorită la câştigarea trofeului, Manchester City. Au un antrenor a cărui abordare o ador. Îi respectăm, bineînţeles, aşa cum am respectat şi Barcelona şi Şahtior, dar vom avea şansa noastră".

Rezultatele înregistrate în sferturi:

Bayern Munich - Sevilla 0-0 (2-1 în tur)

Real Madrid - Juventus 1-3 (3-0)

AS Roma - Barcelona 3-0 (1-4)

Manchester City - Liverpool 1-2 (0-3)