Gianluigi Buffon a criticat dur decizia arbitrului englez Michael Oliver de a acorda penalty pentru Real Madrid în minutul 90+3, fază la care portarul lui Juventus a fost eliminat pentru proteste. "Echipa a dat totul, iar un om nu poate distruge un asemenea vis, după o revenire extraordinară. Nu ai o inimă în piept dacă faci asta, ci un coș de gunoi", a spus Buffon.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"A fost o zecime de penalty. Nu știu ce a văzut arbitrul, dar a fost o fază discutabilă. Nu poți dicta penalty la o asemenea fază, petrecută în al treilea minut al prelungirilor. Echipa a dat totul, iar un om nu poate distruge un asemenea vis, după o revenire extraordinară, după o asemenea fază.

Cu siguranță, nu ai o inimă în piept dacă faci asta, ci un coș de gunoi. Dacă nu ai caracterul să arbitrezi un asemenea meci, disputat pe un astfel de stadion, mai bine stai în tribună alături de soție și copii, bea un suc și mănâncă chipsuri.

Puteam să îi spun orice arbitrului în acel moment, dar el trebuia să înțeleagă ce dezastru a creat. Dacă nu ai curajul să iei o decizie și nu poți face față presiunii, stai în tribună și mănâncă chipsuri. Decizia asta a fost a unui animal, nu a unui om", a declarat Buffon, după meciul de la Madrid.

Cristiano Ronaldo: "Nu înţeleg de ce torinezii au protestat la penalty. Dacă fundaşul nu ar fi faultat, Lucas ar fi marcat"

"Am suferit mult în acest meci şi trebuie să fie o lecţie pentru a învăţa că în fotbal nimic nu este gratuit şi trebuie să te lupţi până la final. Real ar fi putut marca, dar Buffon şi ceilalţi au jucat foarte bine. Cred că am obţinut o calificare logică, am avut multe ocazii. Nu înţeleg de ce torinezii au protestat la penalty. Dacă fundaşul nu ar fi faultat, Lucas ar fi marcat. În timpul meciului, Benatia şi ceilalţi au dat multe lovituri, aşa joacă ei", a afirmat Cristiano Ronaldo.

Real Madrid s-a calificat dramatic în semifinalele Champions League, după ce a fost condusă pe "Santiago Bernabeu" cu 3-0 (în tur, Realul învinsese cu 3-0). Golul care i-a dus pe madrileni în semifinale a venit în prelungiri, după un penalty acordat în minutul 90+3.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Real Madrid - Juventus 1-3/ Norocul le-a surâs din nou madrilenilor - Un penalty acordat în minutul 90+3 a adus calificarea în semifinale