Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial IBF, categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a patra pe Librado Andrade. Romanul a dominat categoric disputa de la Colisee Pepsi din Quebec, spulberand astfel orice urma de indoiala in legatura cu partida castigata la puncte pe 24 octombrie 2008.

Asteptata de o tara intreaga, partida de la Quebec a fost una la discretia romanului, campionul dovedindu-si suprematia in doar patru reprize. Andrade a sperat multe de la aceasta disputa, dar marea sa realizare a fost sa reziste patru runde contra lui Mister KO.

Demn de mentionat este faptul ca Librado Andrade nu pierduse niciodata prin KO pana la a doua intalnire cu Lucian Bute (a avut alte doua infrangeri in toata cariera - una de la Bute si cealalta de la danezul Kessler).

Vezi aici desfasurarea partidei dintre Bute si Andrade:

Runda 4: Mexicanul incepe in forta repriza, Lucian a fost pus in dificultate cateva secunde. Bute revine senzational si il trimite pe Andrade la podea! Librado rezista eroic pumnilor unui Bute dezlantuit, dar un upercut de stanga il doboara definitiv pe Andrade! Partida s-a incheiat! Bute i-a administrat primul KO din cariera mexicanului!

Runda 3: Andrade este zdruncinat de o lovitura de stanga a lui Bute, iar in urmatoarele momente romanul il loveste stanga-dreapta pe mexican. Librado resimte din plin loviturile, Lucian a dominat clar repriza (arbitrul HBO/ Bute - Andrade 10-9)

Runda 2: Bute se misca bine in ring, Andrade primeste cateva lovituri puternice, senzatia generala este ca romanul a castigat runda cu numarul 2 (arbitrul HBO/ Bute - Andrade 10-9)

Runda 1: Disputa echilibrata intre Bute si Andrade, romanul a reusit o serie de doua lovituri, stanga-dreapta. (arbitrul HBO/ Bute - Andrade 10-9)

Sunt 16 473 de spectatori in Pepsi Colisee

06:27 A inceput partida

06:22 "Where the streets have no name" a celor de la U2 pentru campionul roman

06:20 Spectacol de culoare si lumini pentru romanul Lucian Bute, publicul este in delir

06:17 Lucian Bute intra in sala in aplauzele asistentei, in timp ce Andrade este huiduit

06:15 Atmosfera de cinci stele in Colisee Pepsi din Quebec

06:10 Romanul este pregatit de lupta, antrenorul Larouche ii ia pulsul campionuluiin vestiar

06:00 Lucian Bute se incalzeste in vestiar, romanul da primii pumni din aceasta zi

Lucian a primit incurajari in vestiar de la prietenii Jo Jo Dan si Adrian Diaconu, precum si de la Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box

Sunt peste 14.000 de spectatori in sala Colisee Pepsi din Quebec

Conform presei din Canada, romanul a inceput incalzirea in jurul orei 5:50 (ora Romaniei)

Pugilistul roman va boxa intr-un sort alb cu rosu

Lucian Bute - campion mondial IBF, categoria supermijlocie, si-a pastrat centura deja de patru ori

Bursa pugilistului: 1 milion de dolari

Palmares la profesionisti: 25 de victorii (20 prin KO), 0 egaluri si 0 infrangeri.

S-a nascut pe 28 februarie 1980 (Pechia - Galati) si are 1.88m si 76.2 kg

Antrenor: Stephane Larouche

Librado Andrade (Mexic) - challenge la titlul mondial IBF si la titlul mondial WBC (a pierdut cu Bute - de doua ori - si cu danezul Mikkel Kessler)

Busa pugilistului: 200.000 de dolari

Palmares la profesionism: 28 de victorii (21 prin KO) si trei infrangeri (din care una prin KO suferita in fata lui Lucian Bute)

S-a nascut pe 2 septembrie 1978 la Guanajuato (Mexic)

Antrenor: Howard Grant.