Ronnie O'Sullivan conduce cu 10-6 înainte de sesiunea decisivă de luni, într-un meci contra lui Ryan Day din optimile Campionatului Mondial de Snooker de la Crucible.

Ronnie O'SullivanFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Duminică seara, fără ca jocul său să strălucească neapărat, Ronnie a mai făcut un pas spre o mult așteptată calificare în sferturile CM de Snooker.

Lider mondial, O'Sullivan a avut câteva ratări care l-au nemulțumit profund, dar nici Ryan Day nu a putut să profite la maximum de ele. În aceste condiții, „The Rocket” a intrat la cabine cu un avantaj de patru frameuri (10-6) și este favorit înainte de sesiunea decisivă de luni.

Același scor (10-6) este consemnat și în duelul dintre Karen Wilson (locul 12 mondial) și Joe O'Connor (al 30-lea jucător al lumii).

În cel mai tare meci din optimi, John Higgins (de patru ori campion mondial) este condus cu 9-7 înainte de sesiunea decisivă de Mark Allen (locul 3 mondial).

Higgins a condus la un moment dat cu 7-5, dar pe finalul sesiunii nu s-a mai ridicat la nivelul așteptărilor: a cedat ultimele patru frameuri consecutive, iar Allen a încheiat nesperat ziua în avantaj (9-7).

În fine, tot același scor (9-7) arată tabela și la meciul dintre Stuart Bingham (locul 29 mondial) și Jack Lisowski (al 17-lea jucător al lumii).

Cu excepția debutului de meci (atunci când Lisowski a fost în avantaj, scor 2-0), Bingham s-a aflat cu un pas în fața adversarului. A încheiat ziua în față (avantaj de două frameuri) și este văzut drept favorit la victorie.

Toate meciurile de mai sus se joacă după sistemul cel mai bun din 25 de frameuri, adică primul la 13.

Ultimele meciuri din optimile CM Snooker 2024

Kyren Wilson - Joe O'Connor 10-6

Mark Allen - John Higgins 9-7

Stuart Bingham - Jack Lisowski 9-7

Ronnie O'Sullivan - Ryan Day 10-6

Meciuri care se cunosc deja din sferturile CM Snooker 2024

David Gilbert (locul 31) vs Stephen Maguire (28)

Judd Trump (2) vs Jak Jones (44)

Cum se joacă la Campionatul Mondial 2024

Disputele din turul întâi s-au jucat după sistemul „cel mai bun din 19 frame-uri”. În turul doi, regula este de „cel mai bun din 25 de frame-uri”, la fel ca și în sferturi.

În semifinale, învingătorul va fi stabilit după sistemul „cel mai bun din 33 de frame-uri”. În fine, în marea finală câștigătorul va fi stabilit după „cel mai bun din 35 de frame-uri”.

Cum se va juca în finală

Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

De știut despre CM de Snooker 2024

Ronnie O'Sullivan este (și) la această ediție marele favorit al specialiștior la câștigarea Campionatului Mondial de Snooker, un eventual succes ducându-l pe cel supranumit „The Rocket” de unul singur pe primul loc, în fața lui Stephen Hendry, marele rival (în prezent cei doi au câte 7 titluri la Crucible Theatre).

  • Dată de desfășurare: 20 aprilie - 6 mai
  • Locație: Crucible Theatre
  • Oraș: Sheffield
  • Eveniment organizat de: World Snooker Tour
  • Premii totale: £2,395,000
  • Marele învingător: £500,000
  • Transmisie tv în România: canalele Eurosport.
  • HotNews.ro vă va ține la curent cu toate noutățile zi de zi pe durata Campionatului Mondial.
  • Campionul en-titre: Luca Brecel (2023).

>> Ronnie O'Sullivan a vorbit cu HotNews.ro despre presiunea fantastică de dinaintea CM de Snooker - Cine este personajul cheie din spatele „geniului neînțeles”

>> PREZENTARE Ronnie O'Sullivan, față în față cu istoria - Tot ce trebuie să știi despre CM Snooker 2024

>> Surpriză mare la CM Snooker - Campionul mondial en-titre, eliminat incredibil în primul tur