Andrei Ungur a reușit joi calificarea în finala probei de 100 m spate la Campionatul European de înot în bazin scurt (25 de metri), care se desfășoară în această perioadă la Otopeni.

Andrei UngurFoto: Luigi Mariani/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> CE înot în bazin scurt: România, locul 6 în finala de ștafetă 4x50 m mixt

Vlad Stancu, locul 6 în finala de 1500 m liber la CE Înot de la Otopeni

Andrei Ungur a obținut calificarea în ultimul act, după ce s-a clasat pe locul al treilea în semifinala probei de 100 m spate.

În schimb, Denis Popescu a ratat prezența, după ce a ocupat locul 12.

La 200 m mixt, Daniel Nicușan și Robert Bradea nu au obținut calificarea în finală, după ce au terminat probele pe locurile 11, respectiv 14.

Finala de 1500 m liber masculin a fost câștigată de Irlanda, iar Franța și Ucraina au completat podiumul. Vlad Stancu a reprezentat România și s-a clasat pe locul al șaselea, anunță Antena Sport.

Cu locul 13 la general, Brigitta Vass a ratat și ea prezența în finala de 200 m bras feminin.

Lotul României pentru CE înot în bazin scurt de la Otopeni

FEMININ: Diana Stiger, Ioana Știrbu, Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu

MASCULIN: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, , Andrei Ungur, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Alexandru Stoica.

România găzduiește ediţia cu numărul 22 a Campionatului European de înot în bazin scurt pentru seniori, în perioada 5-10 decembrie 2023, în incinta Complexului Sportiv de Nataţie Otopeni.