Calificată în finala probei de ștafetă 4x50 m mixt în bazin scurt, la CE de înot de la Otopeni, România a obținut doar locul al șaselea. Din echipă a lipsit chiar David Popovici.

InotFoto: ANP / ddp USA / Profimedia

David Popovici a lipsit din finala masculină de ștafetă 4x50 m mixt

Cu Patrick Dinu în locul lui David Popovici, alături de Andrei Anghel, Daniel Nicușan și Denis Popescu, România a terminat pe locul al șaselea, cu un timp de 1 minut 33 de secunde și 89 de sutimi.

Medalia de aur a revenit Italiei, în timp ce Marea Britanie și Olanda au completat podiumul.

În semifinala de 200 m spate feminin, Aissia Prisecariu a ratat prezența în ultimul act, după ce a încheiat pe locul al șaptelea, conform AS.ro.

Marți, România (David Popovici, George-Alexandru Stoica-Constantin, Mihai Gergely și Patrick-Sebastian Dinu) s-a clasat pe locul 7 în finala probei de ștafetă 4x50 m liber.

Programul lui David Popovici la CE Înot în bazin scurt

200 metri liber

Serii - vineri, 8 decembrie, 9:40

Semifinale - vineri, 8 decembrie, 18:28

Finala - sâmbătă, 9 decembrie, 18:06

100 metri liber

Serii - sâmbătă, 9 decembrie, 10:15

Semifinale - sâmbătă, 9 decembrie, 19:31

Finala - duminică, 10 decembrie, 19:08.

Lotul României pentru CE Înot în bazin scurt de la Otopeni

FEMININ: Diana Stiger, Ioana Știrbu, Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu

MASCULIN: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, , Andrei Ungur, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Alexandru Stoica.

România găzduiește ediţia cu numărul 22 a Campionatului European de înot în bazin scurt pentru seniori, în perioada 5-10 decembrie 2023, în incinta Complexului Sportiv de Nataţie Otopeni.