David Popovici va participa în următoarele zile la Campionatul Mondial de Natație în bazin scurt din Australia. Competiția de la Melbourne adună la start peste 1000 de sportivi din 180 de țări.

David PopoviciFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

>> Rezultatul unui sezon fantastic - David Popovici, ales înotătorul anului

David Popovici va folosi CM pentru a câștiga experiență

Dublu campion mondial și european în probele de 100 și 200 metri liber, David a recunoscut că nu este un fan al întrecerilor din bazin scurt (25 de metri), dar va folosi Mondialul din Australia ca pe o modalitate de a câștiga experiență.

„Nu cred că este un bluf să spun că nu-mi plac întrecerile în bazin scurt. Sunt oarecum construit pentru competiţia în bazin lung.

Întoarcerile şi starturile sunt mai intense pe distanţa scurtă, aşa că aceasta este o oportunitate grozavă de a aduna informaţii şi de a câştiga experienţă şi de a fi cea mai bună versiune pe care o pot fi.

Sigur, există o rivalitate între mine şi Kyle Chalmers, dar cred că rivalitatea este doar în bazinul de 50 m. Kyle deţine recordul mondial pe 25 m, iar eu sunt deţinătorul recordului mondial în bazin lung.

Deci, poate în câţiva ani, această rivalitate va fi reală. Scopul meu este să mă calific în finală şi, după cum ştim cu toţii, odată ce eşti pe culoar, ai o şansă” - David Popovici, citat de pagina de Facebook a COSR.

"E frumos la Melbourne. Îmi doream de mult să vin în Australia. Cultura sportului este un lucru foarte mare în Australia. Copiii şi adulţii de aici se bucură de un stil de viaţă sănătos, cu înot şi sporturi acvatice şi, de fapt, orice este legat de sport.

Oamenii de aici sunt foarte prietenoşi şi deschişi. E plăcut să vezi atât de mult verde şi să fii aici vara. Imi place! Deşi evenimentul nu a început încă, sunt sigur că va fi unul dintre evenimentele mele preferate”, a completat David Popovici.

De știut despre CM de Natație în bazin scurt

Competiția de la Melbourne va avea loc în perioada 13-18 decembrie și are premii totale în valoare de 2.160 milioane de dolari.

Fiecare sportiv care va reuși un record mondial (dacă acest lucru se va întâmpla, desigur) va primi un bonus de 25.000 de dolari.

Cum vor fi premiați sportivii

Locul 1 - 10.000 $

Locul 2 - 8.000 $

Locul 3 - 7.000 $

Locul 4 - 6.000 $

Locul 5 - 5.000 $

Locul 6 - 4.000 $

Locul 7 - 3.000 $

Locul 8 - 2.000 $

Sportivii români înscriși la CM de Natație în bazin scurt

  • David Popovici - antrenor Adrian Rădulescu / 100 m, 200 m şi 400 m liber.
  • Robert Glinţă – antrenor Luka Gabrillo / 50 m, 100 m, 200 m spate şi 100 m liber.
  • Andrei Anghel - antrenor Marius Grigore / 50 m spate şi 50 m fluture.

S-ar putea să te mai intereseze și: