Performanțele lui David Popovici pe anul 2022 nu puteau trece sub nicio formă neobservate, iar sportivul român a fost recompensat pe merit pentru realizările sale de excepție.

David PopoviciFoto: Cris BOURONCLE / AFP / Profimedia

Campion european și mondial la probele de 100 și 200 metri liber până să împlinească vârsta majoratului, David Popovici a dus steagul României pe cele mai înalte culmi ale lumii, stabilind diverse recorduri în lumea natației.

David Popovici, ales înotătorul anului de publicația Swimming World Magazine

Vineri, publicația americană Swimming World Magazine l-a ales pe David Popovici cel mai bun înotător al anului 2022, asta după ce în 2021 „rechinul” a fost numit cel mai bun înotător din Europa.

La doar 18 ani, sportivul legitimat la CS Dinamo București apare pe prima pagină a celebrei reviste, alături de Ariarne Titmus, cea care a câștigat premiul de înotătoarea anului. Australianca este dublă campioană olimpică la Tokyo la probele de 200 și 400 metri liber, însă nu a participat la Mondialele de la Budapesta.

Astfel, David Popovici se alătură unui club select al înotătorilor care au primit această distincție. Michael Phelps este cel mai decorat (8 titluri), urmat de Ian Thorpe (4 titluri).

Premianții anului 2022:

  • Înotătorul anului: David Popovici (masculin) și Ariarne Titmus (feminin)
  • Oceania: Zac Stubblety-Cook (Australia)
  • Europa: Sarah Sjostrom (Suedia)
  • Africa: Pieter Coetze (masculin - Africa de Sud) & Lara van Niekerk (feminin - Africa de Sud)
  • SUA: Bobby Finke (masculin) și Katie Ledecky (feminin)

David Popovici va mai participa în acest an și la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne, care se vor desfășura în perioada 13 - 18 decembrie.