David Popovici a dominat prima serie de calificare pentru finala probei de 400 m liber (au fost în total doar trei sportivi), iar timpul reușit a fost suficient pentru a ajunge în finala care va avea loc miercuri, de la ora 19:53.

David PopoviciFoto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

UPDATE: David Popovici a ales să se retragă din finala de la 400 m liber din cauza oboselii acumulate pe durata CE Natație de la Roma. Adrian Rădulescu, antrenorul dublului campion european și mondial, a explicat forfaitul elevului său.

Cursa reușită de David Popovici:

Sursa video: TVR

De știut:

  • Cu timpul de 3:47.99, David a câștigat fără emoții o serie în care a avut doar doi adversari.
  • În total au fost cinci serii (38 de sportivi), iar cei mai rapizi opt înotători au bifat calificarea în finala probei (va avea loc miercuri, de la ora 19:53, în direct pe TVR1).
  • Participarea în proba de 400 m liber reprezintă o premieră pentru David Popovici.

Înotătorii calificați în finala de la 400 m liber, David Popovici al patrulea timp

David Popovici, dublu campion european la Roma

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Citește și: