Rafael Nadal s-a calificat in semifinalele turneului Masters de la Roma, ibericul intrecandu-l pe Stanislas Wawrinka, scor 6-4, 6-1. In penultimul act al competitiei, ibericul il va intalni pe Ernesto Gulbis, marea surpriza a turneului italian (l-a eliminat pe Federer in turul doi).

Nadal nu a trebuit sa se intrebuinteze prea mult in fata lui Wawrinka, fostul lider mondial pierzand doar cinci game-uri in intreaga partida. A fost 6-4, 6-1 pentru Nadal, iar spaniolul s-a calificat fara probleme in seminfinale.

In penultimul act la competitiei va merge si Ernests Gulbis, numarul 40 mondial trecand de Feliciano Lopez, scor 7-6 (6), 6-1.

"Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, dar pana la urma e bine ca am castigat. Voi avea un meci foarte greu cu Gulbis, este un jucator foarte bun. Sunt sigur ca am avut o evolutie mai buna la Monte Carlo"- a declarat Rafael Nadal.

"Nu l-am intalnit niciodata pe zgura, va fi ceva inedit. M-a invins la Wimbledon si in sala la Madrid. Este 2-0 pentru el, dar ma gandesc cum as putea sa-i fac fata in aceasta semifinala. Este intr-o forma deosebita"- a precizat Ernests Gulbis.

Pentru al doilea loc in marea finala vor lupta spaniolii David Ferrer si Fernando Verdasco. Primul l-a depasit pe Jo Tsonga, in timp ce Verdasco l-a eliminat pe Novak Djokovic.

Semifinalele vor avea loc in cursul zilei de sambata.