Sportul in Romania a inceput sa se confunde cu fotbalul. Iar sportul rege mioritic inseamna declaratii spumoase ale patronilor, blaturi, arbitraje contestate, declaratii trucate, huligani, interese de tot felul si din ce in ce mai putin spectacol pe terenul de joc. Sportul inseamna mult mai mult: emotie, pasiune, spectacol... Si Bucurestiul a avut parte, joi seara, de un regal al sportului: demonstrativul de tennis fun cu Yannick Noah, Mansour Bahrami, Ilie Nastase si Andrei Pavel. Cneazul s-a alaturat clubului celor retrasi din tenis si, alaturi de trei veterani ai sportului alb, a facut un meci de exceptie.

Vedetele s-au lasat asteptate o jumatate de ora, timp in care tribunele terenului central de la Arenele BNR s-au umplut pana la refuz. Cel mai mare fan al lui Nastase, un batranel dotat cu steagul Romaniei, o trompeta si o portavoce a intretinut atmosfera pana cand campionii au intrat pe teren. Joc de glezne, putin masaj, cateva schimburi de pase intre protagonistii spectacolului si meciul incepe.

Rasetele galagioase din tribune, aplauzele frenetice si cuvintele de lauda ale spectatorilor au fost rasplata unor executii spectaculoase marca Bahrami. Cu o forma fizica de invidiat, oaspetele a incantat publicul cu executiile a la Federer,a punctat incredibil lasandu-l chiar si pe Nastase cu gura cascata, a vorbit la telefon in timp ce juca, a dormit pe serviciul advers si a pus in scena momentul neplacut din semifinala feminina de la US Open, cand Serena Williams a amenintat arbitrul de linie pentru ca indraznise sa dea greseala de picior.

Yannick Noah a fost deliciul serii: a avut grija sa lase fileul mai jos in momentul in care Bahrami era la serviciu, a trimis mingi peste tribune, a dansat, a glumit, a vorbit romaneste (Da, Pacat Nastase, Hai Romania), a speriat un grup de copii galagiosi, l-a "accidentat" din greseala pe batranelul fan Nastase oferindu-i la schimb un dinte de-al lui, a luat locul pentru cateva minute arbitrului de scaun, a dirijat corul spectatorilor si a trecut de partea cealalta a fileului, alaturi de Nastase si Pavel. Cei doi romani le-au tinut hangul francezilor si au smuls ropote de aplauze in timpul partidei. Declarand ca are emotii mai mari decat intr-un meci oficial, Andrei Pavel a fost alergat serios de Nastase, care, desi se afla pe traiectoria mingei, ii striga Cneazului: "Tu, tu!".

Cine a castigat? Cu siguranta publicul, care a avut parte de un tenis de cea mai buna calitate, practicat de oameni de exceptie. Iar dupa o ora si jumatate de magie, lumea a revenit la normal. Cardul de fotografi si cameramani s-a indreptat spre iesire, pe urmele lui Cristiano Bergodi si ale lui Valeriu Argaseala. Spectacolul s-a terminat, regele isi intra din nou in drepturi.