Asociatia de Tenis a Statelor Unite l-a amendat, joi, pe Roger Federer cu 1.500 de dolari, ca urmare a ofensei aduse arbitrului de scaun, in finala turneului de Mare Slem US Open. Organizatorii turneului au anuntat ca suma amenzilor din timpul editiei din 2009 s-a ridicat la 31.500 dolari, "campioana" fiind Serena Williams, cu 10.500 dolari.

"Amenzile date in urma incidentelor petrecute in timpul US Open 2009 se ridica pana la suma de 31.500 de dolari", a mentionat purtatorul de cuvant al competitiei, Chris Widmaier, potrivit AFP. "Campioana" la acest capitol este Serena Williams, care a trebuit sa scoata din buzunar 10.500 de dolari pentru amenintari cu moartea asupra arbitrului de linie si distrugerea unei rachete.

Vera Zvonareva si Daniel Koellerer au primit si ei cate o amenda de 1.500 de dolari pentru injuraturi. De asemenea, jucatorul de dublu Daniel Nestor, a fost amendat cu 5.000 de dolari pentru comportament nesportiv. Canadianul s-a enervat pe suporterii adversarilor, care aplaudau dublele sale greseli.