Rămasă fără antrenor după ce a pus capăt colaborării cu belgianul Wim Fissette, Naomi Osaka a anunţat că va fi pregătită din nou de tatăl său.

Leonard Francois si Naomi OsakaFoto: SportsPressJP / AFLO / Profimedia

Sportiva în vârstă de 24 de ani a explicat că s-a despărțit de Fissette pentru că cei doi aveau mentalități diferite.

„Au fost vremuri foarte bune cu Wim, iar el este un antrenor cu adevărat extraordinar. Nu ne-am despărțit în termeni răi. Am simțit că am nevoie de o energie diferită și, în același timp, el este un tip foarte ambițios. Mă accidentam și sunt sigură că și-ar fi dorit să meargă la Wimbledon. Aș spune că au fost două mentalități diferite. Dar este un tip foarte de treabă în continuare” - Naomi Osaka.

Naomi Osaka va fi antrenată de tatăl ei, pe care l-a descris în trecut drept „enervant”

Leonard Francois, tatăl niponei, a mai pregătit-o pe sportivă până în 2018.

„Am vrut să-l readuc pe tata pentru că el mă face mereu să gândesc altfel. De fiecare dată când mă gândesc că este ceva foarte rău, el mă face să îmi dau seama că lucrurile sunt mult mai pozitive decât par. Când sunt stresată, începe să danseze sau face altceva ca să mă facă pe mine să mă simt mai bine” - Naomi Osaka.

În 2019, după ce l-a dat afară din echipă, Naomi spunea despre tatăl ei că este foarte enervant și că acesta nu știe să îi ofere sfaturi tactice.

„Am nevoie de un nou antrenor, el este atât de enervant! Dumnezeule! Voi ați văzut on-court-coaching-ul lui de la Turneul Campioanelor? Nu-mi vine să cred! A alergat până la bancă să îmi spună să fiu calmă și atât. Nu mi-a dat niciun sfat tactic. Nu-mi vine să cred asta! Am fost atât de furioasă! Cu siguranță lui nici măcar nu-i place să mă vadă jucând live. El preferă să se miște împrejur și să mai tragă cu ochiul la ecran. Simt că am nevoie de sfaturi și să fiu ghidată” - Naomi Osaka, în 2019.

Osaka ocupă în prezent locul 41 în ierarhia WTA şi nu a câştigat niciun turneu în acest an, dar a jucat finala la Miami unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, lidera mondială.

Naomi, cvadruplă câştigătoare de Grand Slam, participă la turneul de categorie WTA 500 de la San Jose, iar în primul tur va juca împotriva chinezoaicei Qinwen Zheng.