Cunoscut pentru gesturile și declarațiile sale controversate, Benoit Paire a ieșit din nou în evidență, de această dată la Roland Garros: francezul a criticat ATP pentru decizia de a nu acorda puncte jucătorilor la turneul de la Wimbledon, informează lesoir.be.

Benoit PaireFoto: Matthieu Mirville/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Benoit Paire atacă ATP: „Vrem să jucăm normal, jucătorii vor puncte”

În vârstă de 33 de ani, francezul consideră că doar rușii vor avea de câștigat în urma deciziei forului de conducere a circuitului masculin, având în vedere faptul că Daniil Medvedev îl va depăși pe Novak Djokovic în clasamentul mondial (sârbul, campion en-titre la All England Club, va pierde 2.000 de puncte).

„Aş vrea să vorbesc despre decizia de la Wimbledon, îmi este greu să înţeleg faza, dacă ATP îi apără pe jucători sau apără de fapt Rusia. Când au fost jucători care au avut Covid şi au trebuit să stea în camere, nu am făcut mare caz că a trebuit să anulăm turneul pentru că jucătorii nu puteau evolua. Acum, dintr-o dată, patru jucători ruşi, inclusiv Medvedev, nu pot juca şi ne punem contra celor de la Wimbledon.

Dacă este o ceartă între ATP şi Wimbledon, noi suntem în mijlocul ei şi nu este foarte frumos, pentru că vrem să jucăm normal. Îmi pare rău pentru ruşi şi pentru Rusia, dar ei sunt cei care au dat totul peste cap. Cred că este păcat pentru că majoritatea jucătorilor nu înţelege această decizie. Când vorbesc despre asta în vestiar cu 99 la sută dintre tenismeni, ei vor puncte.

Ne aflăm într-o situaţie în care, în cele din urmă, ruşii vor câştiga, deoarece Medvedev va deveni numărul unu mondial. Sunt o mulţime de chestii absurde. În loc să luăm o poziţie pentru toţi jucătorii şi pentru tot ceea ce se întâmplă în lume, noi luăm o poziţie care este opusul a ceea ce doresc toţi jucătorii” - Benoit Paire, într-o conferinţă de presă, după eliminarea de la Roland Garros, citat de News.ro.

În urma deciziei „nedrepte” a organizatorilor de la Wimbledon de a exclude jucătorii ruşi şi bieloruşi de la Grand Slamul de la Londra din cauza invadării Ucrainei, ATP a decis vineri să nu acorde puncte la acest turneu.

Benoit Paire, eliminat în primul tur de la Roland Garros

Dacă problema ridicată de francez poate merită o dezbatere, dorinţa lui de fi recompensat cu puncte este discutabilă, ţinând cont că rar reuşeşte să treacă de primul tur la un turneu. Anul acesta, Paire a înregistrat 3 victorii şi 15 înfrângeri.

Marți, în primul tur de la Roland Garros, Paire (78 ATP) a alternat momentele în care şi-a arătat talentul cu cele dezamăgitoare, în meciul pierdut în fața lui Ilya Ivashka (Belarus, 50 ATP), scor 3-6, 5-7, 6-1, 5-7.

În această partidă, fostul ocupant al locului 33 mondial a comis un număr impresionant de greşeli neforţate: 70.