După ce vineri a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru ascunderea a 2,5 milioane de lire sterline în bunuri și împrumuturi pentru a evita plata datoriilor, fostul jucător german de tenis Boris Becker a fost încarcerat la închisoarea Wandsworth din Londra.

Boris BeckerFoto: WIktor Szymanowicz/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Boris Becker, în vârstă de 54 de ani, a sosit vineri la Wandsworth, o închisoare de categoria B, aflată la doar 3,5 km de terenul central de la Wimbledon, unde germanul a câştigat trei trofee de-a lungul carierei.

Închisoarea Wandsworth din Londra este cunoscută pentru condițiile sale de proastă calitate, fiind deseori infestată cu șobolani și afectată de conflicte violente și abuz de droguri, conform Daily Mail.

Boris Becker și modul în care și-ar putea reduce sentința

Un fost guvernator al închisorii a declarat, conform aceleiași surse, că fostul jucător de tenis s-ar putea angaja ca instructor de fitness pentru a putea arăta bună purtare și a-și reduce sentința.

„Sălile de sport sunt foarte populare în închisori, este un loc de muncă pe care mulţi deţinuţi şi-l doresc", a declarat Jerry Petherick.

Este totuși puțin probabil ca Becker să se angajaze în curând în închisoare.

Fostul star tenisului ar putea executa doar 10 luni şi şi-ar putea petrece restul pedepsei cu un dispozitiv electronic, dacă oficialii decid să-l elibereze înainte de termen.

Noii deţinuţi aduşi în închisoarea Wandsworth sunt obligaţi să rămână în „aripa de carantină" a închisorii timp de şapte până la zece zile de la sosire din cauza restricţiilor actuale privind coronavirusul.

Becker poate fi apoi transferat în închisoarea propriu-zisă. De obicei, noii deţinuţi trebuie să stea în închisoare cel puţin şase săptămâni, dând dovadă de bună purtare, înainte de a fi luaţi în considerare pentru diverse activităţi.

Wandsworth este, de asemenea, o închisoare de detenţie preventivă, folosită pentru a reţine temporar infractori care sunt transferaţi ulterior pentru a-şi ispăşi pedepsele în altă parte, ceea ce înseamnă că probabilitatea ca Becker să îşi petreacă întreaga perioadă de detenţie acolo este redusă, conform News.ro.

Reacția lui Novak Djokovic după ce Boris Becker, fostul său antrenor, a fost condamnat la închisoare

Boris Becker și condamnarea la doi ani și jumătate de închisoare

Fostul jucător german de tenis Boris Becker a fost condamnat vineri de justiția britanică la doi ani și jumătate de închisoare pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său personal.

Becker a fost găsit vinovat de ascunderea a 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) de active și împrumuturi pentru a evita plata datoriilor.

Declarat în faliment personal în 2017, Boris Becker este condamnat pentru patru capete de acuzare: un cap de acuzare pentru sustragere de bunuri, două capete de acuzare pentru nedeclarare de bunuri și un cap de acuzare pentru disimulare de datorii.

De șase ori câștigător al unui turneu de Grand Slam, care trăiește în Marea Britanie din 2012, a fost condamnat pe 8 aprilie, la Southwark Crown Court din Londra, pentru că a ascuns sau transferat ilegal sute de mii de euro și lire sterline pentru a evita plata datoriilor sale, după ce a fost declarat în faliment.

Acuzațiile includ transferul a sute de mii de lire sterline dintr-un cont de afaceri în alte conturi, inclusiv în cele ale fostelor sale soții, nedeclararea unei proprietăți în Germania și ascunderea unui împrumut de 825.000 de euro și a unor acțiuni la o companie.

În urmă cu 20 de ani, Boris Becker a fost condamnat la închisoare cu suspendare în Germania, după ce a avut un conflict cu fiscul.

Boris Becker a contestat toate acuzațiile în cazul acestui proces.