Fostul jucător german de tenis Boris Becker a fost condamnat vineri de justiția britanică la doi ani și jumătate de închisoare pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său personal, potrivit AFP.

Boris BeckerFoto: usopen.org

Bărbatul de 54 de ani va fi încarcerat după ce a fost găsit vinovat de ascunderea a 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) de active și împrumuturi pentru a evita plata datoriilor.

Declarat în faliment personal în 2017, Boris Becker este condamnat pentru patru capete de acuzare: un cap de acuzare pentru sustragere de bunuri, două capete de acuzare pentru nedeclarare de bunuri și un cap de acuzare pentru disimulare de datorii.

De șase ori câștigător al unui turneu de Grand Slam, care trăiește în Marea Britanie din 2012, a fost condamnat pe 8 aprilie, la Southwark Crown Court din Londra, pentru că a ascuns sau transferat ilegal sute de mii de euro și lire sterline pentru a evita plata datoriilor sale, după ce a fost declarat în faliment.

Acuzațiile includ transferul a sute de mii de lire sterline dintr-un cont de afaceri în alte conturi, inclusiv în cele ale fostelor sale soții, nedeclararea unei proprietăți în Germania și ascunderea unui împrumut de 825.000 de euro și a unor acțiuni la o companie.

În urmă cu 20 de ani, Boris Becker a fost condamnat la închisoare cu suspendare în Germania, după ce a avut un conflict cu fiscul.

Boris Becker, care contestă toate acuzațiile, a fost achitat de alte 20 de capete de acuzare, inclusiv de cele legate de dispariția trofeelor sale.

El a asigurat instanța că nu știe unde se află.

Printre cele nouă premii pe care creditorii ar fi vrut să le pună mâna se numără două dintre cele trei cupe de la Wimbledon, două trofee de la Australian Open și medalia de aur la dublu la Jocurile Olimpice din 1992.

Fostul tenismen a declarat în cadrul procesului, care s-a desfășurat în perioada 21 martie - 8 aprilie, că mai are "o mulțime" de premii și suveniruri din cei 15 ani petrecuți în circuit, dar că o parte din ele au dispărut.

El a vândut deja la licitație unele dintre premiile sale pentru 700.000 de lire sterline (840.000 de euro) pentru a-și achita o parte din datorii.

La momentul falimentului său, datoriile sale erau estimate la 50 de milioane de lire sterline (59 de milioane de euro).