După anunțul surprinzător că va scrie cărți pentru copii în urma retragerii din tenis, fostul număr unu mondial Ashleigh Barty și-a găsit o nouă ocupație: golful.

Ashleigh BartyFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Ashleigh Barty s-a alăturat unor turnee demonstrative de golf alături de alte 23 de celebrități din lumea sportului, conform Reuters.

Barty va face parte din echipa compusă din jucători din afara Statelor Unite, luptând împotriva celor din SUA.

Deși primul turneu va avea loc în New Jersey, alte evenimente sunt programate și în Australia (țara natală a lui Barty), cât și în Europa.

Printre personalitățile din lumea sportului implicate în turnee se numără: Pep Guardiola, Harry Kane, Michael Phelps sau Oscar De La Hoya.

Ashleigh Barty, retragerea și scrierea de cărți pentru copii

Ashleigh Barty, fosta lideră a ierarhiei WTA, va avea și o altă activitate pe lângă golf după retragerea din tenis. Ea va scrie cărţi pentru copii.

Barty va realiza o serie de cărţi cu numele „Little Ash”, care va fi publicată începând din luna iulie. Primele şase cărţi cuprind poveşti bazate pe viaţa lui Barty şi a familiei sale.

Luna trecută, numărul unu mondial în circuitul feminin, Ashleigh Barty, a şocat lumea sportului anunţând că se retrage din tenisul profesionist la doar 25 de ani.

Barty a obţinut 15 titluri la simplu şi 12 la dublu şi a câştigat 23,829,071 de dolari din tenis.