A surprins întreaga lume a tenisului după ce a anunțat că se retrage la doar 25 de ani, dar nu a avut nevoie de mult timp pentru a-și găsi o altă ocupație: Ashleigh Barty, fosta lideră a ierarhiei WTA, va scrie cărţi pentru copii.

Ashleigh BartyFoto: wta/ twitter

Barty va realiza o serie de cărţi cu numele „Little Ash”, care va fi publicată începând din luna iulie.

Primele şase cărţi cuprind poveşti bazate pe viaţa lui Barty şi a familiei sale: „Acest proiect a fost distractiv, ceva ce mi-am dorit mereu să fac”.

Barty a precizat că pentru ea Lucy, nepoţica sa de cinci ani, a fost o inspiraţie să scrie cărţi: „Are vârsta ideală pentru a citi cărţi şi a înţelege poveşti. Ador faptul că îmi spune ce gândeşte, ce simte atunci când citeşte o carte. Va fi extraordinar să îi citesc poveştile mele”.

Ea a menţionat că intenţionează să meargă în zonele rurale ale Australiei pentru sesiuni de lectură cu copiii. Barty mai intenţionează să îşi publice şi memoriile, în luna noiembrie.

Luna trecută, numărul unu mondial în circuitul feminin, Ashleigh Barty, a şocat lumea sportului anunţând că se retrage din tenisul profesionist la doar 25 de ani.

Barty, care peste o lună va împlini 26 de ani, a obţinut 15 titluri la simplu şi 12 la dublu şi a câştigat 23,829,071 de dolari din tenis.