Nerefacuta dupa accidentarea suferita in timpul Australian Open (competitie unde a disputat finala), Simona Halep nu va evolua impotriva Canadei, in FedCup. Ana Bogdan o va inlocui pe Halep.

Simona Halep, accidentata la gleznaFoto: ausopen.com

Ana Bogdan (jucatoare care se afla la cea mai buna clasare din ierarhia WTA - locul 86) a precizat pentru Ziare.com ca va pleca la Cluj-Napoca, acolo unde va face parte din echipa Romaniei.

Ce spunea Simona in urma cu doar cateva zile

"Ma voi antrena, voi intra in program normal, dar inca nu stiu daca voi putea juca. Va fi o decizie pe care o vom lua impreuna cu celelalte jucatoare si cu restul staff-ului. Fizic ma simt bine, sunt in regula, la prima vedere. Totusi, simt ca mai am nevoie de odihna" - Simona Halep.

In urma acestei modificari, echipa Romaniei va fi compusa din urmatoarele jucatoare: Irina Camelia Begu (37 WTA - prima "racheta" a echipei), Sorana Cirstea (38 WTA), Ana Bogdan (86) si Raluca Olaru (45 WTA la dublu).

Ana Bogdan va bifa prima convocare in echipa Romaniei.

Cine compune echipa Canadei

Carol Zhao (138 WTA), Bianca Andreescu (173 WTA), Katherine Sebov (319 WTA) si Gabriela Dabrovski (11 WTA la dublu). Capitan nejucator: Sylvain Bruneau.

Invingatoarea din aceasta intalnire va juca, in luna aprilie, barajul pentru promovarea in primul esalon valoric al Fed Cup, iar invinsa va evolua pentru mentinerea in Grupa Mondiala II.

Romania a invins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, in aprilie 2015, gratie acestei victorii promovand in Grupa Mondiala. Romania mai are o victorie in fata Canadei, in 1983, la Zurich, 3-0 in primul tur al Grupei Mondiale.

Romania vs Canada (Grupa Mondiala II a FedCup) va avea pe 10 si 11 februarie 2018, in "Sala Polivalenta" din Cluj-Napoca.