Lucas Hernandez, fundașul echipei Paris Saint-Germain, va rata finalul sezonului și Campionatul European din Germania (14 iunie - 14 iulie), după ce s-a accidentat în timpul meciului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League.

Lucas HernandezFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lucas Hernandez (PSG) ratează finalul sezonului și EURO 2024

În vârstă de 28 de ani, Hernandez s-a accidentat la faza la care Niklas Fullkrug a înscris unicul gol al partidei de miercuri seara ('36). Acesta a fost înlocuit cu Lucas Beraldo.

Gruparea pariziană a anunțat că Hernandez a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul stâng și urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

„Lucas Hernandez a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul stâng la meciul din Champions League dintre Borussia Dortmund şi Paris Saint-Germain.

Un RMN efectuat astăzi a confirmat diagnosticul pus miercuri seară de medicii clubului. Jucătorul va fi supus unei intervenţii chirurgicale în zilele următoare”, a precizat PSG.

Transferat în vara trecută de la Bayern Munchen pentru 45 de milioane de euro, fundașul a jucat în 41 de meciuri din acest sezon.

Lucas Hernandez a acumulat 37 de selecții în naționala Franței, care va juca în Grupa D la EURO 2024, alături de Polonia, Austria și Olanda.

Selecționerul Didier Deschamps va anunţa lotul pentru turneul final pe 16 mai.