Novak Djokovic (6 ATP), fost numar unu mondial, va sta departe de terenul de tenis pana in 2018, din cauza unei accidentari, insa profita din plin de timpul avut la dispozitie pentru a se dedica activitatilor filantropice. Jucatorul sarb va deschide un restaurant in tara sa natala, care va oferi mancare gratuita tuturor persoanelor fara adapost si celor nevoiase. "Vreau sa dau inapoi Serbiei ceea ce mi-a oferit. Am castigat suficienti bani cat sa hranesc toata Serbia", a spus Djokovic.

Novak Djokovic, la Roland Garros 2017Foto: rolandgarros.com

"Vreau sa dau inapoi Serbiei ceea ce mi-a oferit. Banii nu sunt o problema pentru mine. Am castigat suficienti bani cat sa hranesc toata Serbia. Cred ca poporul sarb merita asta, dupa tot sprijinul pe care mi l-a adus", a declarat Djokovic, conform Agerpres.

Jucatorul sarb, care a devenit recent tata pentru a doua oara, mai are inca doua restaurante, deschise la Belgrad (2009) si Monte Carlo (2016).

"De ce mancare gratuita? Pentru ca alimentatia este combustibilul caruia ii atribui intreaga mea reusita. Dintre toate lucrurile pe care le-am experimentat in cursul vietii mele sportive, o alimentatie sanatoasa este ceea ce m-a schimbat cel mai mult", a adaugat campionul sarb.

Novak Djokovic a castigat din tenis $109,805,403. Sarbul are in palmares 68 de trofee, dintre care 12 de Grand Slam. In acest an, Djokovic s-a impus la Doha si la Eastbourne.

La sfarsitul lunii iulie, Novak Djokovic a anuntat ca nu va mai evolua deloc in acest an, urmand sa revina pe terenul de tenis in 2018. Nole s-a retras in sferturile de la Wimbledon din cauza unei accidentari la cot, iar pentru a rezolva aceasta problema are nevoie de o pauza indelungata.

Ce Grand Slam-uri a castigat Novak Djokovic de-a lungul carierei:

2016: Australian Open, Roland Garros

2015: Australian Open, Wimbledon, US Open

2014: Wimbledon

2013: Australian Open

2012: Australian Open

2011: Australian Open, Wimbledon, US Open

2008: Australian Open